Ringjoon: ISIS Iraagis ja Prantsusmaa

Published On: November 8, 2016By

7. novembril kogunesid RSR-i liikmed jälle Generaadio ruumidesse, et arutada põhiliselt kahel, kuid vägagi olulisel teemal – ISIS Iraagis ning Prantsusmaa valimised.

Mis üldse Iraagis toimub? Iraagi kodusõda on käimas ja 2014. aastal hõivas ISIS riigi põhjaosas kahe miljoni elanikuga Mosuli linna, kus käivad praegu ägedad lahingud. Mida tähendab väljend “Mosul kui Iraagi Aleppo”? Kuidas on terrorirühmitus suutnud end materiaalselt üleval pidada ning mis saab linnast üldsegi ISIS-e väljatõrjumisel? Kas oodata on uut põhenikelainet? Jutuaineks tuleb ka USA seotus praeguse ning mineviku Iraagiga. Jutuvestluse käigus on võimalik kohata lauset “kes tahab olla Iraagis võimul, peab omama USA toetust”. Ja nagu alati, kõik teed viivad välja Ameerika Ühendriikide valimisteni – seegi teema ei jää puudutamata.

Saate teises osas vesteldakse Prantsusmaa valimistest. Kes on liidriks? Kas Marine Le Pen, Nicolas Sarkozy või Alain Marie Juppé? Mis olukord valitseb sotsialistide rivis? Mis mõtted valitsevad Manuel Vallsi ja François Hollande peas? Lisaks tuuakse välja ka seosed Prantsusmaa valimiste ja Brexiti vahel – Hollande soovib Brexiti kiiret lahendamist, aga Theresa May aga rutakat lahendust ei poolda. Kuidas asjad lahenevad?

Eetris: Karl Juhan Saks, Mihkel Märtens ja saatejuhiks Randon Värsi. Puldis: Anna Linda Tomp. Teksti autor Marie Mari Maasik.

rsri-logo-300-dpi

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Ringjoon: ISIS Iraagis ja Prantsusmaa

Published On: November 8, 2016By

7. novembril kogunesid RSR-i liikmed jälle Generaadio ruumidesse, et arutada põhiliselt kahel, kuid vägagi olulisel teemal – ISIS Iraagis ning Prantsusmaa valimised.

Mis üldse Iraagis toimub? Iraagi kodusõda on käimas ja 2014. aastal hõivas ISIS riigi põhjaosas kahe miljoni elanikuga Mosuli linna, kus käivad praegu ägedad lahingud. Mida tähendab väljend “Mosul kui Iraagi Aleppo”? Kuidas on terrorirühmitus suutnud end materiaalselt üleval pidada ning mis saab linnast üldsegi ISIS-e väljatõrjumisel? Kas oodata on uut põhenikelainet? Jutuaineks tuleb ka USA seotus praeguse ning mineviku Iraagiga. Jutuvestluse käigus on võimalik kohata lauset “kes tahab olla Iraagis võimul, peab omama USA toetust”. Ja nagu alati, kõik teed viivad välja Ameerika Ühendriikide valimisteni – seegi teema ei jää puudutamata.

Saate teises osas vesteldakse Prantsusmaa valimistest. Kes on liidriks? Kas Marine Le Pen, Nicolas Sarkozy või Alain Marie Juppé? Mis olukord valitseb sotsialistide rivis? Mis mõtted valitsevad Manuel Vallsi ja François Hollande peas? Lisaks tuuakse välja ka seosed Prantsusmaa valimiste ja Brexiti vahel – Hollande soovib Brexiti kiiret lahendamist, aga Theresa May aga rutakat lahendust ei poolda. Kuidas asjad lahenevad?

Eetris: Karl Juhan Saks, Mihkel Märtens ja saatejuhiks Randon Värsi. Puldis: Anna Linda Tomp. Teksti autor Marie Mari Maasik.

rsri-logo-300-dpi