Kümne aasta tagused imeravitsejad – paraloog Ants Gross ja arengumaag Hannes Vanaküla

Published On: May 27, 2023By

Ants Rootslase ja Laura Valgu nime on kuulnud kõik. Tundub, et Ants Rootslase umbluule on viimasel ajal jälile saadud ning „hüpnotisöör” on hakanud meediat vältima. Seega temaga intervjuud teha ei saa. Vähemasti tasuta mitte. Laura Valk jagab jätkuvalt täiesti enesestmõistetavat infot, annab suhtenõu suhete kohta, mille üksikasjadest tal pole aimugi. Mõlemad on võrdlemisi nägusad, kas see ongi nende edu saladus? Või on asi selles, et inimesed on kergeusklikud?

Statistikaameti andmetel ei olnud 2021. aasta seisuga 58% Eestis resideeruvatest inimestest usklikud. Kas ongi põhjus selles, et kui usklik ei ole, siis oled kergeusklik? Hüpnotisöör Antsu teraapiatasu on 180 eurot 1,5–2 tunni eest. Tunniajane nõustamine Laura Valguga on 180 eurot. Tema energiateraapia maksab 240 eurot, mida saab teha ka Zoomi kaudu. Yoni Massaaži koolitus on pisut krõbedam – 360 eurot –, aga selle raha eest saab tervendada naise kehas allasurutud emotsioone, uskumusi ja blokeeringuid. Tihedamad kaebused on valulik seksuaalvahekord, tuimus, suutmatus kogeda naudinguid ja kinnine seksuaalenergia. Kui inimene on valmis teenust ostma, ei ole ju teenusepakkuja otseselt milleski süüdi. Kuigi nende praktika võib tunduda kohati jabur, siis võrdluseks, kui palju jaburamaks saavad asjad veel muutuda, sukeldume umbes kümne aasta tagusesse aega ja vaatame üle mõningad tolleaegsed menukad „ravitsejad”.

Paraloog Ants Gross

Viljandis, mitte väga kaugel vanalinnast, asub ühe käänulise oru kõrval isemoodi kuppelmaja. Kui ma esimest korda sinna sattusin, pidin tegema sama reaalsuskontrolli, mida teen siis, kui mul on lucid dream. Ma ei uskunud, et selline koht saab päriselt olemas olla – kas tõesti oli see imeline paik lihtsalt väljanägemiselt sürreaalne või oli see mingi maagiline energiakogum? Kummalise maja hoovis vedeles suur hulk ehitusjääki ja muud sodi, virutasin ka endale ühed lauajalad sealt, kohe peale seda hakkas suur maamesilane mind jälitama – kas tegu oli jälitusmesilasega? Ei tea, panin kiirelt minema. Lauajalgadest ehitasin endale laua ja tundsin sellest ajast saati kodus mingit meeletut energiat (ja kopitushaisu).

Olukord ei andnud mulle rahu, asusin uurima, kellega on tegu. Ehitusloata püsti pandud kuppelmaja omanik on paraloog Ants Gross, mõistagi oli ka tema „Selgeltnägijate tuleproovis” (mitte kauaks). Ants Gross on ise väitnud, et tal oli sündides teistest erinev energeetika. Seda seetõttu, et tema surnult sündinud kaksikõve jättis astraaltasandil oma energia talle. Kui Ants kedagi lööma peaks, tuleb kohe kiirabi kutsuda, sest energialaks on nii suur. Väiksena tegi paraloog Gross pättust, sattus seeläbi kolooniasse ja edasi vangi. Sellest tulenevalt on tal ainult viis klassi haridust. Nõukaajal kogus ta tuntust maagiliste taimepiltidega. 2010ndatel tegeles turvakaartide joonistamisega, mis muutsid inimesi võluväel edukaks.

Kuppelmajast pidi aga saama imeravila. Plaan oli rajada keskus, kus inimesed soolade vahetamise ja geneetilise koodi muutmise abil saavad oma ellu uue hingamise. „Inimestel algatub pöördprotsess, mille tulemusel muutub ka inimese genotüüp ehk see uueneb ja taanduvad haiguslikud ning vanamisega soetud alged,” ütles Gross 2010. aastal Anne & Stiili artiklis „Paraloog muudab inimese energeetikat”.

2010. aastal käis „Võsareporter” koos võttemeeskonnaga Ants Grossi tervendamisseanssi vaatamas. Videomaterjalist on näha kahte inimest duši all, üks hõõrub hoogsalt teise hargivahet. Ei pea selgeltnägija Vanga olema, et pilt kokku panna: see, kes hõõrub, on paraloog Ants Gross, ja sellel, keda hõõrutakse, muudetakse parasjagu energeetikat. Ants ise kommenteeris rituaali kui iidset egiptuse salatehnikat – libetamine. Libetamine pidavat tähendama seda, et naised määrisid üksteist õliga kokku, sest neil polnud haaremites midagi teha. „Peale minu ei ole ükski mees suuteline sellist pulli tegema, me oleme katseid teinud,” ütles Gross saates.

Peale selle olevat paraloog võimeline südamedaamidele maalima niisuguseid aktimaale, mis „teevad töö ära”, meest polevat vajagi. Eks igaüks mõelgu oma rikutuse tasemel, kuidas see maal toimib. Kui Ants käis kuppelenergia keskuses naistele iidset libetamistehnikat tegemas, salvestas ta kõik videolindile, et seda pärast analüüsida. Enneolematud võimed, mis naised said, ei ole kunagi ühesugused. „Kui asi on ära tehtud, siis saab näha, mis toimub, keegi ei oska aimata, mis võimed saadakse,” ütles Ants „Võsareporteris”. Kui Võsapets käis uurimas Antsu tehnikaid, siis toosama naine, kellele ta tegi iidset libetamistehnikat, sai justkui võime muuta mateeriat. Ta mõlkis Antsu auto ära, pärast mida pidi libetaja naiselt võimed tagasi võtma. Viimati, kui ise sealt mööda käisin, siis tõepoolest, hoovis olev Volkswagen Golf 4 on vähemalt kolm aastat sama koha peal seisnud.

Maag Hannes Vanaküla

Kui Sandra Vabarna võib ennast arengutreeneriks kutsuda, siis Hannes Vanaküla kutsub end arengumaagiks. Hannese jüngrid ütlevad, et ta on Tokroda, valguse jumal, looja. Tema sekti kuuluvad inimesed võõranduvad teistest, ei käi enam tööl ega koolis, aga samas arvavad, et nad on maailmavalitsejad. Mida Hannes neile ütleb, seda nad ka teevad. Hannese jüngrite meelest on ta eksimatu. Arengumaag ise seda isikukultuseks ei pea.  2005. aastal rääkis Hannes Vanaküla „Pealtnägijas”, kuidas ta oma järgijatega üle ilma laiali pillutatud energiasambad tagasi Eestisse tõi, ühe neist asetasid nad Naissaare kõrvale. Palja silmaga seda näha ei olnud, aga Hannes ise nägi seda väidetavalt väikese kuplina.

Kuppel pole Vanaküla ja libetaja vahel ainuke seos. Ka Vanaküla osales „Selgeltnägijate tuleproovis” ja ütles isegi selle kohta nii: „Inimestele ei saa näidata sajaprotsendiliselt valet, see ei mõju, kui aga seda ühendada tõega, siis see töötab!” Ehk ongi see lihtne manipulatsiooni alus, mille pealt soolapuhujad, hüpnotisöörid ja muud arengutreenerid töötavad?

2009. aastal esitleti „Pealtnägija” saates kirja, mille oli saatnud ema, kelle poeg sattus Vanaküla sekti. Poeg võõrandus oma perest, kuni jättis kooli pooleli ja polnud kodus käinud aasta aega. Need vähesed, kes julgesid anda „Pealtnägijale” intervjuu, kirjeldasid sekti kuulumist järgmiselt: toimus kapseldumine iseendasse ja sellesse seltskonda, eralduti välismaailmast. Isegi avalikes kohtades ei tohtinud käia. Häiriv oli olnud ka see, kuidas Vanaküla proovis moosida naisi. Palju oli vihkamist, kõik peale nende olevat halvad, lollid ja mõttetud.

Vanaküla sekti kuuluv rahvas nimetab end paganateks. Nad on loonud filosoofia, mille järgi on nemad jumalad, kes kontrollivad maailma. Sektis on hierarhia paika pandud – kõrgeim jumal on mõistagi Vanaküla. Selleks, et end Vanaküla usuga kurssi viia, tuleb soetada raamat „Maagia alustalad, kakskümmend ülekandeliini”. Vanaraamat.ee lehel olev raamatu kirjeldus on selline: „Väike sissejuhatus maailma ja inimese vaimsest ehitusest. Valge ülekandeliin, heleroheline ülekandeliin jne. Hõbedane ringvool, must ringvool jmt. Need on teadmised, mida igaüks peaks mäletama, aga me oleme need unustanud ja meie isiklik mälupank ei ole hetkel avatud.”

Näib, et kokku on klopsitud seosetu jutt, mida võib igaüks isemoodi tõlgendada. Küsimus on selles, kas raamatusse süvenemine on üldse energiat väärt. Vanaküla liikumisel on ka koduleht vikerkaaresild.org, mille eelmine nimi tundub olevat arengumaagia.ee.

Mitte et arengumaagia midagi selgelt mõistetavat oleks, aga Tokorda Hannes Vanaküla ise selgitab seda kodulehel nii: „Sõna „arengumaagia” tuli kasutusele avastusest, et kõik vaimsused baseeruvad minevikukultuste ja dogmade pealt ja on seega muutumatud. Aga mina ja minu meeskond, nähes, et kusagil on viga tehtud, muudame ennast. Me oleme paindlikud. Ehk me oleme arenemisvõimelised. Sellest ka sõna „arengumaag”. Arengumaagia olemus on leida tõesed kirjeldused küsimusele: kuidas maailm tegelikult toimib (?)”

Kodulehel kirjutatakse veel, et inimene hakkab vaimsusega tegelema alles siis, kui tekivad lahendamatutena näivad probleemid. „Arengumaagide maailm aga lahendamatuid probleeme ei tunne. Vastupidi – mida rohkem probleeme, seda rohkem vaimset teooriat tuleb.”

Toon välja kodulehel olevad viis punkti, mis on väidevalt omased vaid arengumaagiale, ei ühelegi teisele vaimsusele.

1. Igapäevane oma teisikutega opereerimine mitmes reaalsuses korraga.
2. Originaalne, kohalik, kaasaegne elus juhiga Eesti vaimsus. (Näib, et arengumaagid kisuvad rahvuskonservativsmi poole – autori tähelepanek)
3. Intelligentsi ja mõtlemise tõeline väärtustamine.

  1. Vaimse võitlusvõime – vastuhaku, distantsi hoidmise ja ei-ütlemise võime kasvatamine. „Arengumaagid saadavad põrgusse puhastuma kõik arengu kõrvalekalded, mis pretendeerivad ühe ja ainsa kohale: monogaamia, monoteistlik ainujumal, armastuse ülimuslikkus jms. Hierarhiate, kategooriate ja erinevate asjade nimetuste kaotamine toob kaasa vaimse languse ning mandumise. Monogaamia asemel pole meil mitte grupiseks ja seksimaagia, vaid põhjalik õpetus sisemistest mees- ja naisaspektidest ning karm seletus lahendamatutena näivate suhteprobleemide tagamaade kohta.”
  2. Areng – homne on alati kvaliteetsem täna.

Kogu selle arengumaagia manifesti lõpus soovitatakse veel kuulata Nõmme Raadio jutusaadet „Valguse ja varju piiril” ja kutsutakse üles koos nendega rändama.

Ehk siis, vabandan väga oma võhiklikkuse, ebaspirituaalsuse ja kitsarinnalisuse pärast, aga arengumaagia teesides on väga raske üheselt mõistavaid seoseid luua. Arengumaagi Hannes Vanaküla kombitsad ulatuvad veel kaugemalegi ja sellest kõigest arusaamine on omaette kunst, mis ilmselt ei vääri liigset süvenemist. Libetaja/paraloog Ants Gross ja arengumaag Hannes Vanaküla on vaid üksikud näited meie kunagistest menukatest ravitsejatest, olulistest tegelastest tuleb veel välja tuua Nõid Nastja, Nõia Ints, Veet Mano ja Vigala Sass.

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Kümne aasta tagused imeravitsejad – paraloog Ants Gross ja arengumaag Hannes Vanaküla

Published On: May 27, 2023By

Ants Rootslase ja Laura Valgu nime on kuulnud kõik. Tundub, et Ants Rootslase umbluule on viimasel ajal jälile saadud ning „hüpnotisöör” on hakanud meediat vältima. Seega temaga intervjuud teha ei saa. Vähemasti tasuta mitte. Laura Valk jagab jätkuvalt täiesti enesestmõistetavat infot, annab suhtenõu suhete kohta, mille üksikasjadest tal pole aimugi. Mõlemad on võrdlemisi nägusad, kas see ongi nende edu saladus? Või on asi selles, et inimesed on kergeusklikud?

Statistikaameti andmetel ei olnud 2021. aasta seisuga 58% Eestis resideeruvatest inimestest usklikud. Kas ongi põhjus selles, et kui usklik ei ole, siis oled kergeusklik? Hüpnotisöör Antsu teraapiatasu on 180 eurot 1,5–2 tunni eest. Tunniajane nõustamine Laura Valguga on 180 eurot. Tema energiateraapia maksab 240 eurot, mida saab teha ka Zoomi kaudu. Yoni Massaaži koolitus on pisut krõbedam – 360 eurot –, aga selle raha eest saab tervendada naise kehas allasurutud emotsioone, uskumusi ja blokeeringuid. Tihedamad kaebused on valulik seksuaalvahekord, tuimus, suutmatus kogeda naudinguid ja kinnine seksuaalenergia. Kui inimene on valmis teenust ostma, ei ole ju teenusepakkuja otseselt milleski süüdi. Kuigi nende praktika võib tunduda kohati jabur, siis võrdluseks, kui palju jaburamaks saavad asjad veel muutuda, sukeldume umbes kümne aasta tagusesse aega ja vaatame üle mõningad tolleaegsed menukad „ravitsejad”.

Paraloog Ants Gross

Viljandis, mitte väga kaugel vanalinnast, asub ühe käänulise oru kõrval isemoodi kuppelmaja. Kui ma esimest korda sinna sattusin, pidin tegema sama reaalsuskontrolli, mida teen siis, kui mul on lucid dream. Ma ei uskunud, et selline koht saab päriselt olemas olla – kas tõesti oli see imeline paik lihtsalt väljanägemiselt sürreaalne või oli see mingi maagiline energiakogum? Kummalise maja hoovis vedeles suur hulk ehitusjääki ja muud sodi, virutasin ka endale ühed lauajalad sealt, kohe peale seda hakkas suur maamesilane mind jälitama – kas tegu oli jälitusmesilasega? Ei tea, panin kiirelt minema. Lauajalgadest ehitasin endale laua ja tundsin sellest ajast saati kodus mingit meeletut energiat (ja kopitushaisu).

Olukord ei andnud mulle rahu, asusin uurima, kellega on tegu. Ehitusloata püsti pandud kuppelmaja omanik on paraloog Ants Gross, mõistagi oli ka tema „Selgeltnägijate tuleproovis” (mitte kauaks). Ants Gross on ise väitnud, et tal oli sündides teistest erinev energeetika. Seda seetõttu, et tema surnult sündinud kaksikõve jättis astraaltasandil oma energia talle. Kui Ants kedagi lööma peaks, tuleb kohe kiirabi kutsuda, sest energialaks on nii suur. Väiksena tegi paraloog Gross pättust, sattus seeläbi kolooniasse ja edasi vangi. Sellest tulenevalt on tal ainult viis klassi haridust. Nõukaajal kogus ta tuntust maagiliste taimepiltidega. 2010ndatel tegeles turvakaartide joonistamisega, mis muutsid inimesi võluväel edukaks.

Kuppelmajast pidi aga saama imeravila. Plaan oli rajada keskus, kus inimesed soolade vahetamise ja geneetilise koodi muutmise abil saavad oma ellu uue hingamise. „Inimestel algatub pöördprotsess, mille tulemusel muutub ka inimese genotüüp ehk see uueneb ja taanduvad haiguslikud ning vanamisega soetud alged,” ütles Gross 2010. aastal Anne & Stiili artiklis „Paraloog muudab inimese energeetikat”.

2010. aastal käis „Võsareporter” koos võttemeeskonnaga Ants Grossi tervendamisseanssi vaatamas. Videomaterjalist on näha kahte inimest duši all, üks hõõrub hoogsalt teise hargivahet. Ei pea selgeltnägija Vanga olema, et pilt kokku panna: see, kes hõõrub, on paraloog Ants Gross, ja sellel, keda hõõrutakse, muudetakse parasjagu energeetikat. Ants ise kommenteeris rituaali kui iidset egiptuse salatehnikat – libetamine. Libetamine pidavat tähendama seda, et naised määrisid üksteist õliga kokku, sest neil polnud haaremites midagi teha. „Peale minu ei ole ükski mees suuteline sellist pulli tegema, me oleme katseid teinud,” ütles Gross saates.

Peale selle olevat paraloog võimeline südamedaamidele maalima niisuguseid aktimaale, mis „teevad töö ära”, meest polevat vajagi. Eks igaüks mõelgu oma rikutuse tasemel, kuidas see maal toimib. Kui Ants käis kuppelenergia keskuses naistele iidset libetamistehnikat tegemas, salvestas ta kõik videolindile, et seda pärast analüüsida. Enneolematud võimed, mis naised said, ei ole kunagi ühesugused. „Kui asi on ära tehtud, siis saab näha, mis toimub, keegi ei oska aimata, mis võimed saadakse,” ütles Ants „Võsareporteris”. Kui Võsapets käis uurimas Antsu tehnikaid, siis toosama naine, kellele ta tegi iidset libetamistehnikat, sai justkui võime muuta mateeriat. Ta mõlkis Antsu auto ära, pärast mida pidi libetaja naiselt võimed tagasi võtma. Viimati, kui ise sealt mööda käisin, siis tõepoolest, hoovis olev Volkswagen Golf 4 on vähemalt kolm aastat sama koha peal seisnud.

Maag Hannes Vanaküla

Kui Sandra Vabarna võib ennast arengutreeneriks kutsuda, siis Hannes Vanaküla kutsub end arengumaagiks. Hannese jüngrid ütlevad, et ta on Tokroda, valguse jumal, looja. Tema sekti kuuluvad inimesed võõranduvad teistest, ei käi enam tööl ega koolis, aga samas arvavad, et nad on maailmavalitsejad. Mida Hannes neile ütleb, seda nad ka teevad. Hannese jüngrite meelest on ta eksimatu. Arengumaag ise seda isikukultuseks ei pea.  2005. aastal rääkis Hannes Vanaküla „Pealtnägijas”, kuidas ta oma järgijatega üle ilma laiali pillutatud energiasambad tagasi Eestisse tõi, ühe neist asetasid nad Naissaare kõrvale. Palja silmaga seda näha ei olnud, aga Hannes ise nägi seda väidetavalt väikese kuplina.

Kuppel pole Vanaküla ja libetaja vahel ainuke seos. Ka Vanaküla osales „Selgeltnägijate tuleproovis” ja ütles isegi selle kohta nii: „Inimestele ei saa näidata sajaprotsendiliselt valet, see ei mõju, kui aga seda ühendada tõega, siis see töötab!” Ehk ongi see lihtne manipulatsiooni alus, mille pealt soolapuhujad, hüpnotisöörid ja muud arengutreenerid töötavad?

2009. aastal esitleti „Pealtnägija” saates kirja, mille oli saatnud ema, kelle poeg sattus Vanaküla sekti. Poeg võõrandus oma perest, kuni jättis kooli pooleli ja polnud kodus käinud aasta aega. Need vähesed, kes julgesid anda „Pealtnägijale” intervjuu, kirjeldasid sekti kuulumist järgmiselt: toimus kapseldumine iseendasse ja sellesse seltskonda, eralduti välismaailmast. Isegi avalikes kohtades ei tohtinud käia. Häiriv oli olnud ka see, kuidas Vanaküla proovis moosida naisi. Palju oli vihkamist, kõik peale nende olevat halvad, lollid ja mõttetud.

Vanaküla sekti kuuluv rahvas nimetab end paganateks. Nad on loonud filosoofia, mille järgi on nemad jumalad, kes kontrollivad maailma. Sektis on hierarhia paika pandud – kõrgeim jumal on mõistagi Vanaküla. Selleks, et end Vanaküla usuga kurssi viia, tuleb soetada raamat „Maagia alustalad, kakskümmend ülekandeliini”. Vanaraamat.ee lehel olev raamatu kirjeldus on selline: „Väike sissejuhatus maailma ja inimese vaimsest ehitusest. Valge ülekandeliin, heleroheline ülekandeliin jne. Hõbedane ringvool, must ringvool jmt. Need on teadmised, mida igaüks peaks mäletama, aga me oleme need unustanud ja meie isiklik mälupank ei ole hetkel avatud.”

Näib, et kokku on klopsitud seosetu jutt, mida võib igaüks isemoodi tõlgendada. Küsimus on selles, kas raamatusse süvenemine on üldse energiat väärt. Vanaküla liikumisel on ka koduleht vikerkaaresild.org, mille eelmine nimi tundub olevat arengumaagia.ee.

Mitte et arengumaagia midagi selgelt mõistetavat oleks, aga Tokorda Hannes Vanaküla ise selgitab seda kodulehel nii: „Sõna „arengumaagia” tuli kasutusele avastusest, et kõik vaimsused baseeruvad minevikukultuste ja dogmade pealt ja on seega muutumatud. Aga mina ja minu meeskond, nähes, et kusagil on viga tehtud, muudame ennast. Me oleme paindlikud. Ehk me oleme arenemisvõimelised. Sellest ka sõna „arengumaag”. Arengumaagia olemus on leida tõesed kirjeldused küsimusele: kuidas maailm tegelikult toimib (?)”

Kodulehel kirjutatakse veel, et inimene hakkab vaimsusega tegelema alles siis, kui tekivad lahendamatutena näivad probleemid. „Arengumaagide maailm aga lahendamatuid probleeme ei tunne. Vastupidi – mida rohkem probleeme, seda rohkem vaimset teooriat tuleb.”

Toon välja kodulehel olevad viis punkti, mis on väidevalt omased vaid arengumaagiale, ei ühelegi teisele vaimsusele.

1. Igapäevane oma teisikutega opereerimine mitmes reaalsuses korraga.
2. Originaalne, kohalik, kaasaegne elus juhiga Eesti vaimsus. (Näib, et arengumaagid kisuvad rahvuskonservativsmi poole – autori tähelepanek)
3. Intelligentsi ja mõtlemise tõeline väärtustamine.

  1. Vaimse võitlusvõime – vastuhaku, distantsi hoidmise ja ei-ütlemise võime kasvatamine. „Arengumaagid saadavad põrgusse puhastuma kõik arengu kõrvalekalded, mis pretendeerivad ühe ja ainsa kohale: monogaamia, monoteistlik ainujumal, armastuse ülimuslikkus jms. Hierarhiate, kategooriate ja erinevate asjade nimetuste kaotamine toob kaasa vaimse languse ning mandumise. Monogaamia asemel pole meil mitte grupiseks ja seksimaagia, vaid põhjalik õpetus sisemistest mees- ja naisaspektidest ning karm seletus lahendamatutena näivate suhteprobleemide tagamaade kohta.”
  2. Areng – homne on alati kvaliteetsem täna.

Kogu selle arengumaagia manifesti lõpus soovitatakse veel kuulata Nõmme Raadio jutusaadet „Valguse ja varju piiril” ja kutsutakse üles koos nendega rändama.

Ehk siis, vabandan väga oma võhiklikkuse, ebaspirituaalsuse ja kitsarinnalisuse pärast, aga arengumaagia teesides on väga raske üheselt mõistavaid seoseid luua. Arengumaagi Hannes Vanaküla kombitsad ulatuvad veel kaugemalegi ja sellest kõigest arusaamine on omaette kunst, mis ilmselt ei vääri liigset süvenemist. Libetaja/paraloog Ants Gross ja arengumaag Hannes Vanaküla on vaid üksikud näited meie kunagistest menukatest ravitsejatest, olulistest tegelastest tuleb veel välja tuua Nõid Nastja, Nõia Ints, Veet Mano ja Vigala Sass.