#13 4jalehe juhtkiri: Vihase Eesti Mehe™ Päevik

Published On: July 31, 2021By

Ärkan hommikul umbes seitsme aeg. Panen vee kannus keema ja tassi kaks teelusikatäit purukohvi. Hommikuse musta kohvi kõrvale teen paar keeduvorstivõileiba ja hommikuse esimese tobi. Üle Narva jõe rekka rehvi sees toodud vene maksumärkidega Winston, noh, ei viitsi sama asja eest Eestis maksta kaks korda rohkem. Kaua aega süüa pole – töö ootab. Kohv joodud, võileib söödud ja tobi tehtud.

Minu kergelt roostetanud auto ei taha esialgu käima minna, kuid pika pusimise peale see vana passat allub ning peagi olen teel tööle. Paak on sinist täis, ma saan naabrimehe käest alati võtta kui vaja. Töötan kaheksast viieni ja ametlikult saan alla keskmise, aga osa tuleb sulas juurde. Tegelt hea skeem, ma saan rohkem kui saaks ametlikult ja ülemused hoiavad maksude pealt kokku.

Aga muidu on need ülemused täielikud raisad. Ise istuvad oma soojal kohal kõrge palga eest ja meie oleme need, kes seda PÄRIS tööd teevad – palka saame häbiväärselt vähe. Välismaistel omanikel ei ole ka sooja ega külma, kuidas meil läheb. Meil enamik töö juurest ikka lüpsavad kui kuskilt saab. Kui tööl tekib vanametalli, siis panen selle kõrvale ja viin ära. Mingeid kontoritarbeid olen ka ikka koju viinud. Noh ja vahepeal olen lihtsalt haiguslehele läinud, kui tahan puhata. See töötab hästi, eriti nüüd koroona ajal. Las riik ja tööandja maksavad mu eest.

Muidugi peale tööpäeva käin toidupoest läbi, aga õlut ei osta – tõin eelmine nädal kolm kasti piiri äärest ja ladusin külmkapi täis. Ikka selleks, et saaksin olümpiat vaadata ja lõõgastuda raskest tööpäevast. Koju jõudes söön ja viskan diivanile pikali, õlle näpus.

Noh, muidugi Kontaveits juba kaotas ja on kodus tagasi. Ütles veel, et kuumuse süü. Kuradi amatöörid saadetakse ikka sinna olümpiale! Mis kuumus teda võitmast takistas? Eestis on kaks kuud olnud kuum ja ma ei vingu. Ta peaks ju olema professionaal ja juba AVARINGIS langeb välja!? Igasuguseid lastakse ikka sinna olümpiale maksumaksja raha eest. Sponsori rahade eest las põruvad, kui tahavad ja seal, kus tahavad, aga ei kannata, kui käib selline maksumaksja raha põletamine.

Ja noh, muidugi Mailis Reps. Ebanormaalne ikka, kuidas see tädi on maksumaksja raha kõrvale pannud. Mingid lapsehoidjad ja autojuhid ja kohvimasinad ja sünnipäevad. Minu maksuraha eest, haige šaakal.

Kuradi ja noh, muidugi see, kuidas Terviseameti külmikus need vaktsiinid läksid halvaks. Kolm milli euri maksumaksja raha vastu taevast! Las ma mõtlen vähe, mis mind veel ajab kettasse ajab – rootslased kindlasti varjavad midagi, mis Estonial juhtus. Normaalset presidenti ei leita, mingi tarkpea tahab kuskil automaksu mulle juurde keevitada. Ebanormaalne riik ikka.

„Palun pane see telefon kustu, ma püüan magama jääda!” käratab naine kõrvalt. Mida iganes, mul polegi rohkem midagi nendele lollidele ametnikele öelda. Tunnen, kuidas magama jäädes vererõhk tõuseb. Ilmselt ikka sellest vaktsiinist, mille kuu aega tagasi lasin teha…

Kustutan tule ja jään magama, tukslev veen otsaees.

Leave A Comment

Sarnased artiklid

#13 4jalehe juhtkiri: Vihase Eesti Mehe™ Päevik

Published On: July 31, 2021By

Ärkan hommikul umbes seitsme aeg. Panen vee kannus keema ja tassi kaks teelusikatäit purukohvi. Hommikuse musta kohvi kõrvale teen paar keeduvorstivõileiba ja hommikuse esimese tobi. Üle Narva jõe rekka rehvi sees toodud vene maksumärkidega Winston, noh, ei viitsi sama asja eest Eestis maksta kaks korda rohkem. Kaua aega süüa pole – töö ootab. Kohv joodud, võileib söödud ja tobi tehtud.

Minu kergelt roostetanud auto ei taha esialgu käima minna, kuid pika pusimise peale see vana passat allub ning peagi olen teel tööle. Paak on sinist täis, ma saan naabrimehe käest alati võtta kui vaja. Töötan kaheksast viieni ja ametlikult saan alla keskmise, aga osa tuleb sulas juurde. Tegelt hea skeem, ma saan rohkem kui saaks ametlikult ja ülemused hoiavad maksude pealt kokku.

Aga muidu on need ülemused täielikud raisad. Ise istuvad oma soojal kohal kõrge palga eest ja meie oleme need, kes seda PÄRIS tööd teevad – palka saame häbiväärselt vähe. Välismaistel omanikel ei ole ka sooja ega külma, kuidas meil läheb. Meil enamik töö juurest ikka lüpsavad kui kuskilt saab. Kui tööl tekib vanametalli, siis panen selle kõrvale ja viin ära. Mingeid kontoritarbeid olen ka ikka koju viinud. Noh ja vahepeal olen lihtsalt haiguslehele läinud, kui tahan puhata. See töötab hästi, eriti nüüd koroona ajal. Las riik ja tööandja maksavad mu eest.

Muidugi peale tööpäeva käin toidupoest läbi, aga õlut ei osta – tõin eelmine nädal kolm kasti piiri äärest ja ladusin külmkapi täis. Ikka selleks, et saaksin olümpiat vaadata ja lõõgastuda raskest tööpäevast. Koju jõudes söön ja viskan diivanile pikali, õlle näpus.

Noh, muidugi Kontaveits juba kaotas ja on kodus tagasi. Ütles veel, et kuumuse süü. Kuradi amatöörid saadetakse ikka sinna olümpiale! Mis kuumus teda võitmast takistas? Eestis on kaks kuud olnud kuum ja ma ei vingu. Ta peaks ju olema professionaal ja juba AVARINGIS langeb välja!? Igasuguseid lastakse ikka sinna olümpiale maksumaksja raha eest. Sponsori rahade eest las põruvad, kui tahavad ja seal, kus tahavad, aga ei kannata, kui käib selline maksumaksja raha põletamine.

Ja noh, muidugi Mailis Reps. Ebanormaalne ikka, kuidas see tädi on maksumaksja raha kõrvale pannud. Mingid lapsehoidjad ja autojuhid ja kohvimasinad ja sünnipäevad. Minu maksuraha eest, haige šaakal.

Kuradi ja noh, muidugi see, kuidas Terviseameti külmikus need vaktsiinid läksid halvaks. Kolm milli euri maksumaksja raha vastu taevast! Las ma mõtlen vähe, mis mind veel ajab kettasse ajab – rootslased kindlasti varjavad midagi, mis Estonial juhtus. Normaalset presidenti ei leita, mingi tarkpea tahab kuskil automaksu mulle juurde keevitada. Ebanormaalne riik ikka.

„Palun pane see telefon kustu, ma püüan magama jääda!” käratab naine kõrvalt. Mida iganes, mul polegi rohkem midagi nendele lollidele ametnikele öelda. Tunnen, kuidas magama jäädes vererõhk tõuseb. Ilmselt ikka sellest vaktsiinist, mille kuu aega tagasi lasin teha…

Kustutan tule ja jään magama, tukslev veen otsaees.