Särtsakas Hailey Tuck on justkui 1930ndatest välja astunud

Published On: April 29, 2019By

Hailey Tuck on USA-st pärit džässlaulja, kelle muusikat kuulates tekib tunne, et oled parasjagu sattunud 1930ndate Pariisi. Lugu sellest, kuidas tema lauljakarjäär alguse sai, tundub olevat esialgu uskumatu. Pigem võiks arvata, et tegemist on hollywoodiliku filmistsenaariumi ümberjutustusega.

Kui mainisin kahele sõbrale, et teen Tuckiga intervjuu, arvasid mõlemad, et ta on üks Édith Piafi meenutav väärikas vanuses vahva proua. Päris nii see aga pole. Võib-olla ta küll veidi meenutab Piafi, kuid tegelikult on Hailey kõigest 29-aastane – samas, eks ka Édith Piaf ole kunagi noor olnud.

Hailey õppis babtistlikus sõjaväekallakuga internaatkoolis (Baptist Military Boarding School). Võiks ju arvata, et see on maailmas viimane koht, kus džässlauljaid koolitatakse. Laulja läks sinna aga seetõttu, et ka tema isa oli samas koolis õppinud. Hailey sõnul meelitas isa teda Harry Potteriga: Hailey, sa tead ju Harry Potteri raamatut, tema õppis ju ka internaatkoolis sa lähed sinna kooli nagu tema”. Kuid Hailey arvates ei sarnanenud sõjaväekallakuga kool Sigatüükaga sugugi.

Naiivselt küsisin Haileylt, kas ta sai prantsuse keele selgeks juba seal koolis. Seepeale vastas ta resoluutselt: Ei, issand jumal, ei! Selgus, et keele sai ta selgeks Pariisis: oli väga isoleeriv ja üksik tunne, kui ei räägi keelt, mis su ümber kogu aeg on.

Mõte osta üheotsapilet Pariisi ja tegeleda seal laulmisega oli inspireeritud kirjandusest. Ma lugesin raamatut Lulu in Hollywood, mille kirjutas Louise Brooks. Raamat on näitlejast, kes tuli põhimõtteliselt mitte kusagilt, alustas karjääri Hollywoodis ja läks pärast seda Euroopasse, rääkis Hailey.  

Esimesel päeval Pariisis otsustas Hailey minna Tuileries’ aeda, et seal raamatut lugeda. Esialgu mõtlesin, et seal olen mina, supermodellid ja šampanja. Kuid selle asemel olin mina ja hirmuäratavad pranstalsed, kes mind kõnetasid, kirjeldas Hailey. Nad tulid minu juurde kindla tagamõttega, sest ma nägin välja noor ja süütu – justkui idioot.

Kui Hailey oli mõne päeva Pariisis olnud, sai ta kutse ühele peole. Tal oli olemas ainult peopaiga aadress, mistõttu võttis ta takso, teadmata, kui kaugel ta peopaigast oli ja kui palju sõit maksta võis. Taksojuht küsis minult need tavalised küsimused, et kust ma tulen ja mis teen. Ma vastasin talle – naiivselt –, et olen 18-aastane, tulin äsja Pariisi ja olen siin, et saada džässlauljaks, kirjeldas Hailey. Taksojuht olevat talle öelnud, et kui ta suudab laulda laulu La Vie en Rose prantsuse keeles, siis on sõit tasuta. Ilmselt arvas ta, et välismaalt pärit laulja ei saa sellega hakkama. Ma olin aga tegelikult hiljuti selle laulu ära õppinud, rääkis Hailey. Niisiis saigi ta tasuta taksosõidu.

Hailey oli Pariisis pool aastat. Kui raha otsa sai, läks ta oma kodulinna Austinisse tagasi ja tegeles ka seal laulmisega. 2014. aasta aprillis andis ta välja oma esimese EP ja õige pea suundus tagasi Pariisi, et uusi seiklusi otsida.  

Praegu elab Hailey põhimõtteliselt igal pool, sest ta reisib palju. Kodu on tal aga pigem Londonis. Tihti käib ta Pariisis esinemas. Ma elan põhimõtteliselt Prantsusmaa ja Londoni vahel,” sõnas lauljatar ise. Ka Eestiga on Haileyl eriline side, sest siin on ta käinud juba kümme korda ning tuleb kindlasti tagasi. Hailey kirjeldas, et kuigi eesti inimene on tavaliselt tagasihoidlik ja vaikne, tuleb talle lihtsalt aega anda ja õige pea saab ka temast sõbralik ja aktiivne suhtleja. Niisiis kehtib meie kohta meie endi vanasõna, et algul ei saa vedama ja pärast ei saa pidama!

Hailey Tuck Siidrifarmis esinemas

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Särtsakas Hailey Tuck on justkui 1930ndatest välja astunud

Published On: April 29, 2019By

Hailey Tuck on USA-st pärit džässlaulja, kelle muusikat kuulates tekib tunne, et oled parasjagu sattunud 1930ndate Pariisi. Lugu sellest, kuidas tema lauljakarjäär alguse sai, tundub olevat esialgu uskumatu. Pigem võiks arvata, et tegemist on hollywoodiliku filmistsenaariumi ümberjutustusega.

Kui mainisin kahele sõbrale, et teen Tuckiga intervjuu, arvasid mõlemad, et ta on üks Édith Piafi meenutav väärikas vanuses vahva proua. Päris nii see aga pole. Võib-olla ta küll veidi meenutab Piafi, kuid tegelikult on Hailey kõigest 29-aastane – samas, eks ka Édith Piaf ole kunagi noor olnud.

Hailey õppis babtistlikus sõjaväekallakuga internaatkoolis (Baptist Military Boarding School). Võiks ju arvata, et see on maailmas viimane koht, kus džässlauljaid koolitatakse. Laulja läks sinna aga seetõttu, et ka tema isa oli samas koolis õppinud. Hailey sõnul meelitas isa teda Harry Potteriga: Hailey, sa tead ju Harry Potteri raamatut, tema õppis ju ka internaatkoolis sa lähed sinna kooli nagu tema”. Kuid Hailey arvates ei sarnanenud sõjaväekallakuga kool Sigatüükaga sugugi.

Naiivselt küsisin Haileylt, kas ta sai prantsuse keele selgeks juba seal koolis. Seepeale vastas ta resoluutselt: Ei, issand jumal, ei! Selgus, et keele sai ta selgeks Pariisis: oli väga isoleeriv ja üksik tunne, kui ei räägi keelt, mis su ümber kogu aeg on.

Mõte osta üheotsapilet Pariisi ja tegeleda seal laulmisega oli inspireeritud kirjandusest. Ma lugesin raamatut Lulu in Hollywood, mille kirjutas Louise Brooks. Raamat on näitlejast, kes tuli põhimõtteliselt mitte kusagilt, alustas karjääri Hollywoodis ja läks pärast seda Euroopasse, rääkis Hailey.  

Esimesel päeval Pariisis otsustas Hailey minna Tuileries’ aeda, et seal raamatut lugeda. Esialgu mõtlesin, et seal olen mina, supermodellid ja šampanja. Kuid selle asemel olin mina ja hirmuäratavad pranstalsed, kes mind kõnetasid, kirjeldas Hailey. Nad tulid minu juurde kindla tagamõttega, sest ma nägin välja noor ja süütu – justkui idioot.

Kui Hailey oli mõne päeva Pariisis olnud, sai ta kutse ühele peole. Tal oli olemas ainult peopaiga aadress, mistõttu võttis ta takso, teadmata, kui kaugel ta peopaigast oli ja kui palju sõit maksta võis. Taksojuht küsis minult need tavalised küsimused, et kust ma tulen ja mis teen. Ma vastasin talle – naiivselt –, et olen 18-aastane, tulin äsja Pariisi ja olen siin, et saada džässlauljaks, kirjeldas Hailey. Taksojuht olevat talle öelnud, et kui ta suudab laulda laulu La Vie en Rose prantsuse keeles, siis on sõit tasuta. Ilmselt arvas ta, et välismaalt pärit laulja ei saa sellega hakkama. Ma olin aga tegelikult hiljuti selle laulu ära õppinud, rääkis Hailey. Niisiis saigi ta tasuta taksosõidu.

Hailey oli Pariisis pool aastat. Kui raha otsa sai, läks ta oma kodulinna Austinisse tagasi ja tegeles ka seal laulmisega. 2014. aasta aprillis andis ta välja oma esimese EP ja õige pea suundus tagasi Pariisi, et uusi seiklusi otsida.  

Praegu elab Hailey põhimõtteliselt igal pool, sest ta reisib palju. Kodu on tal aga pigem Londonis. Tihti käib ta Pariisis esinemas. Ma elan põhimõtteliselt Prantsusmaa ja Londoni vahel,” sõnas lauljatar ise. Ka Eestiga on Haileyl eriline side, sest siin on ta käinud juba kümme korda ning tuleb kindlasti tagasi. Hailey kirjeldas, et kuigi eesti inimene on tavaliselt tagasihoidlik ja vaikne, tuleb talle lihtsalt aega anda ja õige pea saab ka temast sõbralik ja aktiivne suhtleja. Niisiis kehtib meie kohta meie endi vanasõna, et algul ei saa vedama ja pärast ei saa pidama!

Hailey Tuck Siidrifarmis esinemas