Tartu linna vaim ehk kes on Tartu tudeng?

Published On: March 10, 2017By

Noored on meie tulevik. Aga mis nad praegu teevad? Istuvad ja ootavad tuleviku tulekut? Noored on ka meie olevik. Ja minevik. Noored on teinud, teevad ja teevad ka tulevikus suuri tegusi. Aga mida nad ise enda rollist ühiskonnas arvavad?

Tartu Tudengipäevad – organisatsioon, mis korraldab Tartu noortele igal aastal meeleolukaid tudengifestivale, viis meie linna noorte seas läbi küsitluse “Kes on tudeng?”. Tõepoolest, kes on tudeng? Millisena näevad iseennast Tartu linna vaimuloojad?

Veel gümnaasiumis õppiv vastaja arvab, et tudengid on joodikute järel teine alkoholitootjate sihtrühm.

19-aastase bioloogiatudengi arvates on tudengid avatud, elujanulised ja pühendunud. Tudengite rollina ühiskonnas näeb ta aga maailmaparandamist, mis tuleneb nende julgusest näha ja parandada ühiskonna valupunkte.

Tsiviil-ja tööstusehitust õppiva tudengi arvates on tema saatusekaaslased iga kolmapäev Illukas, laual on neil lihtne ja odav kiiresti valmiv toit, kuu lõpus istuvad aga kodus, sest raha on otsas.

22-aastane füüsikatudeng, kellele meeldib oma õhtuid veeta Genialistide klubis, peab tudengeid ennekõike näljasteks, unisteks ja laiskadeks. Lisaks leiab ta, et tudengid on sinisilmsed naivistid, kes usuvad paremasse tulevikku.

Tartu Ülikoolis keemiat õppiv vastaja leiab, et tudengitel on kolm vormi: laisk, väga laisk või väga-väga laisk. Sõltub sellest, kuidas tempo semestri ajal on.

19-aastane inglise keelt õppiv tudeng, kelle lemmikpood Tartus on Konsum, näeb Tartu tudengeid kui töökaid, laia silmaringiga ja sotsiaalseid tegelasi. Tema arvates on tudengid ühiskonnale kui värske õhk – see, mida kõigil vaja on.

Viljandis kultuurikorraldust õppinud vastaja leiab, et tänu tudengitele saavad inimesed kohvikutes enda toidu ette kantud. Lisaks iseloomustab tema sõnul tudengeid raudne maks, sotsiaalsus ja vähese une vajadus.

23-aastane vastaja, kellele meeldib jalga keerutada Shootersis, arvab, et tudengid elavad päev korraga, on pidevalt segaduses ega tea mida pärast ülikooli lõppu oma eluga peale hakata.

Tuleb välja, et Tartu linna tudengid peavad end ühiskonna jaoks vajalikeks, eeskätt muutuste elluviijate ja vigade parandajatena, kuid ka lihtsalt vaesteks peolembelisteks inimloomadeks.

Foto: Joanna Laast. Tartu Ülikooli illustratsioon

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Tartu linna vaim ehk kes on Tartu tudeng?

Published On: March 10, 2017By

Noored on meie tulevik. Aga mis nad praegu teevad? Istuvad ja ootavad tuleviku tulekut? Noored on ka meie olevik. Ja minevik. Noored on teinud, teevad ja teevad ka tulevikus suuri tegusi. Aga mida nad ise enda rollist ühiskonnas arvavad?

Tartu Tudengipäevad – organisatsioon, mis korraldab Tartu noortele igal aastal meeleolukaid tudengifestivale, viis meie linna noorte seas läbi küsitluse “Kes on tudeng?”. Tõepoolest, kes on tudeng? Millisena näevad iseennast Tartu linna vaimuloojad?

Veel gümnaasiumis õppiv vastaja arvab, et tudengid on joodikute järel teine alkoholitootjate sihtrühm.

19-aastase bioloogiatudengi arvates on tudengid avatud, elujanulised ja pühendunud. Tudengite rollina ühiskonnas näeb ta aga maailmaparandamist, mis tuleneb nende julgusest näha ja parandada ühiskonna valupunkte.

Tsiviil-ja tööstusehitust õppiva tudengi arvates on tema saatusekaaslased iga kolmapäev Illukas, laual on neil lihtne ja odav kiiresti valmiv toit, kuu lõpus istuvad aga kodus, sest raha on otsas.

22-aastane füüsikatudeng, kellele meeldib oma õhtuid veeta Genialistide klubis, peab tudengeid ennekõike näljasteks, unisteks ja laiskadeks. Lisaks leiab ta, et tudengid on sinisilmsed naivistid, kes usuvad paremasse tulevikku.

Tartu Ülikoolis keemiat õppiv vastaja leiab, et tudengitel on kolm vormi: laisk, väga laisk või väga-väga laisk. Sõltub sellest, kuidas tempo semestri ajal on.

19-aastane inglise keelt õppiv tudeng, kelle lemmikpood Tartus on Konsum, näeb Tartu tudengeid kui töökaid, laia silmaringiga ja sotsiaalseid tegelasi. Tema arvates on tudengid ühiskonnale kui värske õhk – see, mida kõigil vaja on.

Viljandis kultuurikorraldust õppinud vastaja leiab, et tänu tudengitele saavad inimesed kohvikutes enda toidu ette kantud. Lisaks iseloomustab tema sõnul tudengeid raudne maks, sotsiaalsus ja vähese une vajadus.

23-aastane vastaja, kellele meeldib jalga keerutada Shootersis, arvab, et tudengid elavad päev korraga, on pidevalt segaduses ega tea mida pärast ülikooli lõppu oma eluga peale hakata.

Tuleb välja, et Tartu linna tudengid peavad end ühiskonna jaoks vajalikeks, eeskätt muutuste elluviijate ja vigade parandajatena, kuid ka lihtsalt vaesteks peolembelisteks inimloomadeks.

Foto: Joanna Laast. Tartu Ülikooli illustratsioon