Kuidas vägistamise seadustamist propageerides raha teenida

Published On: February 4, 2016By
12666479_10207456885891863_137715468_n

DARYUSH “ROOSH” VALIZADEH

19. jaanuar on ajalooliselt tore päev. Sel kuupäeval 1935. aastal müüs Coopers Inc. esimese paari meeste lühikesi aluspükse ja sel päeval 1977. aastal sadas Miamis esimest ja viimast korda lund. Sel kuupäeval saatis NASA New Horizonsi nimelise sondi esimesele missioonile Pluutole. See läheb ajalukku ka päevana, mil Roosh V, kodanikunimega Daryush Valizadeh, kuulutas 2016. aastal meeste ülemvõimu ja legaalset vägistamist propageeriva internetikogukonna Return Of Kings kokkutuleku 165 linnas üle maailma.

Sotsiaalmeedia röögatas ühehäälselt „Vale!” ja peagi said alguse protestid, artiklitemeri peavoolumeedia väljaannetes, arutelud ja sõnavõtud isegi Austraalia immigratsiooniministri ja Texase kuberneri poolt. Ühtlasi algas sellega Rooshi paksu meediamanipulatsiooni õpiku uus peatükk, mis sel korral jäi võrdlemisi üürikeseks.

Return Of… what?

Return Of Kingsi (edaspidi ROK) internetipõhine kommuun rajati 2012. aasta oktoobris. See koondab heteroseksuaalseid mehi, eesmärgiga üheskoos maskuliinse mehe kuvandi naasmist naiste ülemvõimu ja kontrolli julgustavasse maailma toetada. Portaal lubab olla turvaline kogunemispaik meestele, kellele ei meeldi idee läänelikust võrdõiguslikkusest ja kes on valmis järgima Rooshi poolt välja töötatud neomaskuliinset doktriini.

Neomaskuliinse doktriini printsiibid on lahti seletatud üle 8000-sõnalises entsüklopeedias, mis muuhulgas juhendab mehi väärtustama Rooshi poolt välja töötatud soorolle, mille aluseks on ta võtnud šimpansite käitumise; leppima naissoo standardsete käitumismustritega nagu valede vägistamissüüdistuste esitamine ja meeste paljunemise takistamine monogaamia nõudmise läbi; osalema patriarhaalse ühiskonna taasrajamises, sealhulgas võitlema ainult meestele lubatud alade tagasi toomise eest ja palju muud.

Eelmise aasta veebruaris postitas Roosh ka artikli, milles argumenteeris, et vägistamine peaks eraomandi piires olema legaliseeritud, aga mida pärast puhkenud skandaali satiiriks nimetas.

Lisaks julgustab Roosh doktriinis mehi suurendama testosterooni osakaalu oma kehas, kasutama sotsiaaleksperimentide teel paika pandud taktikat – game’i – et rohkem naisi voodisse saada, tõstma enda sexual marketplace value‘t (kalkuleeritud ihaldusväärsuse tase vastassoo silmis, mis oleneb mehe konkurentsivõimest liigikaaslastega), tegelema ettevõtlusega rikastumise eesmärgil, palju trenni tegema ja üleüldiselt enda välimuse eest hoolitsema. Kõike seda eesmärgiga suurendada meessoo võimalusi paljuneda (ehk teisisõnu – rohkem seksi).

Happy Hour for men

Roosh julgustas oma jaanuarikuises üleskutses kõiki doktriini järgijaid 43 riigi kogunemispaikades ühinema, et omavahel tutvuda, koos baari minna ja seejärel nippe jagada, kuidas naisi voodisse saada, ja neid koos katsetada. Ta nimetas üritust meeste „õnnetunniks“ (tuleneb Põhja-Ameerika baarides soodusaja Happy Hour nimetusest).

Rooshi foorumipostituste kohaselt pidid kohaletulijad kohtumispaikades teiste liikmete tuvastamiseks küsima juhiseid lähimasse loomapoodi, et seejärel koos järgmisesse asukohta liikuda. Naised ega homo- ja transseksuaalid polnud oodatud. Kõigilt atraktiivsetelt naissoost isikutelt, kes kohale ilmuvad, soovitas Roosh numbrit küsida ja seejärel käskida neil uttu tõmmata. Samuti kuulutas 36-aastane Roosh Twitteris, et osaleb ise ühel Austraalia kogunemistest ja palus kõigil atraktiivsetel 18 kuni 22-aastastel naistel endaga ühendust võtta.

Kohtumise kuupäevaks planeeriti 6. veebruar. Pühapäeval, 31. jaanuaril jõudis info Austraalia peavoolumeediasse, kus Roosh oli loetavaimate artiklite seas kõigis suurväljaannetes esimesel kohal, aga sai tähelepanu ka oma kodumaal Ameerikas, kus teda otsiti viimastel päevadel Google’i otsingumootoris rohkem kui USA presidendikandidaati Jeb Bushi.

Change.org nimelises ülemaailmsete petitsioonide keskkonnas oli kolmapäevaõhtuse seisuga Roosh V tegevuse vastu alustatud üle kahe tuhande petitsiooni, eesmärgiga ülemaailmne kohtumine peatada.

No happy hour for you

Tänu kodanikualgatustele tulid ka tulemused. Teisipäeval teatas Austraalia immigratsiooniminister Peter Dutton BBC vahendusel, et Daryush Valizadehi nimeline inimene pole riiki sisenemiseks vajalikku viisat taotlenud ja Austraalia on ka eelnevalt kaks naissoovaenulikke põhimõtteid levitavat pick-up artist’i (võrgutamistaktika õpetajat) ilma viisata jätnud. Nüüd on pretsedent loodud ka selleks, et Roosh sisenemisloata jätta.

Reaktsioone tuli ka teiselt poolt maakera: Texase kuberner Greg Abbott väljastas pressiteate, milles mõistis ROK-i planeeritud kohtumised hukka, öeldes Texase osariigis planeeritud kolme kohtumise kohta, et „see hale rühmitus ja nende jälgid vaatenurgad pole Texase osariigis teretulnud“.

Kolmapäeva varahommikul teatas Roosh ROK-i lehel, et tänu tosinale avalikule ja vähemalt sama paljudele salaja organiseeritud protestidele ROK-i liikmete kohtumispaikades on ta neomaskuliinsete meeste kaitsmise eesmärgil sunnitud muutma kohtumispaigad salajaseks. Rooshi sõnul polnud kohtumise eesmärgiks kunagi “konfrontatsioon valjuhäälsete, ebameeldivate, ebaausate, koledate ja võimalikult ka vägivaldsete naistega”. Seetõttu said uute kohtumispaikade asukohad teada üksnes inimesed, kes olid kas ROK-i kodulehel kasutatava Disqus tarkvara kaudu ROK-i artikleid positiivselt kommenteerinud, Rooshi foorumis üle kolme kuu aktiivselt postitanud või mõne Rooshi raamatu ostnud ja seda tšekiga kinnitanud.

Hoolimata kasutusele võetud abinõudest teatas Roosh kolmapäeva hilisõhtul ROK-i lehel, et ei suuda ROK-i kohtumisel osaleda tahtvate meeste turvalisust tagada ja on seega otsustanud 6. veebruari vennaskonna kohtumise ära jätta. Pealtnäha ebaõnnestunud üritusest hoolimata saavutas Roosh tõenäoliselt oma tegeliku lõppeesmärgi, milleks pole mitte patriarhaadi loomine, vaid tasuta turundus oma raamatutele.

Meediamanipulatsioon

ROK kasvas välja Rooshi varasematest ja võrdlemisi edukatest manipulatsioonikampaaniatest, millega on olnud seotud ka Eesti ühiskond ja meedia. Roosh on kirjutanud hulganisti seksituristidele suunatud raamatuid, millest on praegu Amazoni veebipõhises raamatupoes müügil 22 erinevat. Nende hulgas ka 2012. aasta sügisel ilmunud „Bang Estonia“, kus kuus nädalat Eestis elanud Roosh jagab lugejatele soovitusi Eesti naistega magamiseks ja hindab nende atraktiivsust ja voodisse meelitamise keerukust. Raamat leidis Eesti meedias kõlapinda ka kaks aastat pärast ilmumist.

Raamatute provotseeriv sisu on osa Rooshi äriplaanist. Eesti, Läti, Leedu, Brasiilia, Kolumbia, Argentiina, Islandi, Ukraina, Taani ja Poola kohta kirjutatud ning juhusuhteid otsivatele seksituristidele suunatud raamatud on kõigis eelmainitud riikides leidnud kõlapinda. Lisaks on sööda alla neelanud ka Norra, Inglismaa, Rumeenia ja Austraalia peavoolumeedia. Selle tulemusel pole Roosh pidanud oma raamatute müügiks eraldi turunduskampaaniat korraldama – meelega meediasse lekitatud sisu müüb raamatut tema eest. Eelduslikult alustas Roosh eelmise aasta veebruaris ka vägistamise legaliseerimisest rääkimist just raamatu madalate müüginumbrite tõttu.

Roosh on meediamaastikul sama skeemi järgi tegutsenud juba nii kaua, et meediaanalüütik Waleed Aly on kaardistanud Rooshi strateegia endale tähelepanu tõmbamiseks ja hoidmiseks: esimeseks etapiks on eemaletõukavad ja provokatiivsed kommentaarid sotsiaalmeedias, et tähelepanu saada, misjärel kuulutab ta välja, et plaanib külastust mingisugusesse riiki.

Kui peavoolumeedia on sööda alla neelanud, kasutab Roosh kõiki sotsiaalmeediakanaleid, et uudise eluiga šokeerivate kommentaaridega veelgi pikendada, nautides samal ajal tasuta reklaami. Rambivalgust kasutab Roosh enda raamatute müügiks ning järgmise meestele peetava tasulise konverentsi kuupäevade ja asukoha promomiseks.

Selleks, et hinnata viimastel päevadel puhkenud meediatormi mõju Rooshi raamatumüügi numbritele, oleks vaja ligipääsu tema pangakontole. Kuna Roosh on oma Twitteri kontol korduvalt kuulutanud, et annab intervjuusid ainult suuseksi eest, ei kavatse ma temaga selle info saamiseks ühendust võtta. Küll aga teavitas Roosh kõiki oma Twitteri jälgijaid, et kolmapäevahommikuse seisuga külastas ROK-i kodulehte 40 000 vaatajat tunnis, mida on mõõtkava silmaga hinnates võrreldes tavalise külastatusega umbes 150 korda rohkem. ROK-i Facebooki lehele tuleb iga päevaga järjest rohkem meeldimisi ja iga kord, kui mõni suurem meediaväljaanne avaldab uue artikli, suureneb Rooshi teenitav tulu.

Ma ei teinud Rooshist järjekordset artiklit selleks, et ta tulusid veelgi suurendada (palun ärge ostke raamatut – foorumis liigub kogu info tasuta, peab vaid registreerima), vaid pigem lootuses, et mõni oma ema diivanilt püsti karanud ja mõõga lootusrikkalt vööle tõstnud ROK-i fänn-härra ehk mõistab, et maailmas ei tule taandarengut. Sugu hakkab aja möödumisel järjest vähem rolli mängima, sugudevaheline diskrimineerimine satub järjest suurema põlu alla ja keegi ei aita sul oma egoga hakkama saada pärast seda, kui sinu poolt ruumikaunistuseks peetud naine ühel päeval su töö endale saab.

Kui sellisest maailmast unistamine su südant rahustab, siis palun – lase käia, aga tea, et tegelikult oled sa lihtsalt üks pisike mutter suures mängus, mille lõppeesmärk on ühe mehe raamatuid müüa.

Foto: Daryush ‘Roosh’ Valizadeh’i Twitteri konto/@_AMERICHAN_

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Kuidas vägistamise seadustamist propageerides raha teenida

Published On: February 4, 2016By
12666479_10207456885891863_137715468_n

DARYUSH “ROOSH” VALIZADEH

19. jaanuar on ajalooliselt tore päev. Sel kuupäeval 1935. aastal müüs Coopers Inc. esimese paari meeste lühikesi aluspükse ja sel päeval 1977. aastal sadas Miamis esimest ja viimast korda lund. Sel kuupäeval saatis NASA New Horizonsi nimelise sondi esimesele missioonile Pluutole. See läheb ajalukku ka päevana, mil Roosh V, kodanikunimega Daryush Valizadeh, kuulutas 2016. aastal meeste ülemvõimu ja legaalset vägistamist propageeriva internetikogukonna Return Of Kings kokkutuleku 165 linnas üle maailma.

Sotsiaalmeedia röögatas ühehäälselt „Vale!” ja peagi said alguse protestid, artiklitemeri peavoolumeedia väljaannetes, arutelud ja sõnavõtud isegi Austraalia immigratsiooniministri ja Texase kuberneri poolt. Ühtlasi algas sellega Rooshi paksu meediamanipulatsiooni õpiku uus peatükk, mis sel korral jäi võrdlemisi üürikeseks.

Return Of… what?

Return Of Kingsi (edaspidi ROK) internetipõhine kommuun rajati 2012. aasta oktoobris. See koondab heteroseksuaalseid mehi, eesmärgiga üheskoos maskuliinse mehe kuvandi naasmist naiste ülemvõimu ja kontrolli julgustavasse maailma toetada. Portaal lubab olla turvaline kogunemispaik meestele, kellele ei meeldi idee läänelikust võrdõiguslikkusest ja kes on valmis järgima Rooshi poolt välja töötatud neomaskuliinset doktriini.

Neomaskuliinse doktriini printsiibid on lahti seletatud üle 8000-sõnalises entsüklopeedias, mis muuhulgas juhendab mehi väärtustama Rooshi poolt välja töötatud soorolle, mille aluseks on ta võtnud šimpansite käitumise; leppima naissoo standardsete käitumismustritega nagu valede vägistamissüüdistuste esitamine ja meeste paljunemise takistamine monogaamia nõudmise läbi; osalema patriarhaalse ühiskonna taasrajamises, sealhulgas võitlema ainult meestele lubatud alade tagasi toomise eest ja palju muud.

Eelmise aasta veebruaris postitas Roosh ka artikli, milles argumenteeris, et vägistamine peaks eraomandi piires olema legaliseeritud, aga mida pärast puhkenud skandaali satiiriks nimetas.

Lisaks julgustab Roosh doktriinis mehi suurendama testosterooni osakaalu oma kehas, kasutama sotsiaaleksperimentide teel paika pandud taktikat – game’i – et rohkem naisi voodisse saada, tõstma enda sexual marketplace value‘t (kalkuleeritud ihaldusväärsuse tase vastassoo silmis, mis oleneb mehe konkurentsivõimest liigikaaslastega), tegelema ettevõtlusega rikastumise eesmärgil, palju trenni tegema ja üleüldiselt enda välimuse eest hoolitsema. Kõike seda eesmärgiga suurendada meessoo võimalusi paljuneda (ehk teisisõnu – rohkem seksi).

Happy Hour for men

Roosh julgustas oma jaanuarikuises üleskutses kõiki doktriini järgijaid 43 riigi kogunemispaikades ühinema, et omavahel tutvuda, koos baari minna ja seejärel nippe jagada, kuidas naisi voodisse saada, ja neid koos katsetada. Ta nimetas üritust meeste „õnnetunniks“ (tuleneb Põhja-Ameerika baarides soodusaja Happy Hour nimetusest).

Rooshi foorumipostituste kohaselt pidid kohaletulijad kohtumispaikades teiste liikmete tuvastamiseks küsima juhiseid lähimasse loomapoodi, et seejärel koos järgmisesse asukohta liikuda. Naised ega homo- ja transseksuaalid polnud oodatud. Kõigilt atraktiivsetelt naissoost isikutelt, kes kohale ilmuvad, soovitas Roosh numbrit küsida ja seejärel käskida neil uttu tõmmata. Samuti kuulutas 36-aastane Roosh Twitteris, et osaleb ise ühel Austraalia kogunemistest ja palus kõigil atraktiivsetel 18 kuni 22-aastastel naistel endaga ühendust võtta.

Kohtumise kuupäevaks planeeriti 6. veebruar. Pühapäeval, 31. jaanuaril jõudis info Austraalia peavoolumeediasse, kus Roosh oli loetavaimate artiklite seas kõigis suurväljaannetes esimesel kohal, aga sai tähelepanu ka oma kodumaal Ameerikas, kus teda otsiti viimastel päevadel Google’i otsingumootoris rohkem kui USA presidendikandidaati Jeb Bushi.

Change.org nimelises ülemaailmsete petitsioonide keskkonnas oli kolmapäevaõhtuse seisuga Roosh V tegevuse vastu alustatud üle kahe tuhande petitsiooni, eesmärgiga ülemaailmne kohtumine peatada.

No happy hour for you

Tänu kodanikualgatustele tulid ka tulemused. Teisipäeval teatas Austraalia immigratsiooniminister Peter Dutton BBC vahendusel, et Daryush Valizadehi nimeline inimene pole riiki sisenemiseks vajalikku viisat taotlenud ja Austraalia on ka eelnevalt kaks naissoovaenulikke põhimõtteid levitavat pick-up artist’i (võrgutamistaktika õpetajat) ilma viisata jätnud. Nüüd on pretsedent loodud ka selleks, et Roosh sisenemisloata jätta.

Reaktsioone tuli ka teiselt poolt maakera: Texase kuberner Greg Abbott väljastas pressiteate, milles mõistis ROK-i planeeritud kohtumised hukka, öeldes Texase osariigis planeeritud kolme kohtumise kohta, et „see hale rühmitus ja nende jälgid vaatenurgad pole Texase osariigis teretulnud“.

Kolmapäeva varahommikul teatas Roosh ROK-i lehel, et tänu tosinale avalikule ja vähemalt sama paljudele salaja organiseeritud protestidele ROK-i liikmete kohtumispaikades on ta neomaskuliinsete meeste kaitsmise eesmärgil sunnitud muutma kohtumispaigad salajaseks. Rooshi sõnul polnud kohtumise eesmärgiks kunagi “konfrontatsioon valjuhäälsete, ebameeldivate, ebaausate, koledate ja võimalikult ka vägivaldsete naistega”. Seetõttu said uute kohtumispaikade asukohad teada üksnes inimesed, kes olid kas ROK-i kodulehel kasutatava Disqus tarkvara kaudu ROK-i artikleid positiivselt kommenteerinud, Rooshi foorumis üle kolme kuu aktiivselt postitanud või mõne Rooshi raamatu ostnud ja seda tšekiga kinnitanud.

Hoolimata kasutusele võetud abinõudest teatas Roosh kolmapäeva hilisõhtul ROK-i lehel, et ei suuda ROK-i kohtumisel osaleda tahtvate meeste turvalisust tagada ja on seega otsustanud 6. veebruari vennaskonna kohtumise ära jätta. Pealtnäha ebaõnnestunud üritusest hoolimata saavutas Roosh tõenäoliselt oma tegeliku lõppeesmärgi, milleks pole mitte patriarhaadi loomine, vaid tasuta turundus oma raamatutele.

Meediamanipulatsioon

ROK kasvas välja Rooshi varasematest ja võrdlemisi edukatest manipulatsioonikampaaniatest, millega on olnud seotud ka Eesti ühiskond ja meedia. Roosh on kirjutanud hulganisti seksituristidele suunatud raamatuid, millest on praegu Amazoni veebipõhises raamatupoes müügil 22 erinevat. Nende hulgas ka 2012. aasta sügisel ilmunud „Bang Estonia“, kus kuus nädalat Eestis elanud Roosh jagab lugejatele soovitusi Eesti naistega magamiseks ja hindab nende atraktiivsust ja voodisse meelitamise keerukust. Raamat leidis Eesti meedias kõlapinda ka kaks aastat pärast ilmumist.

Raamatute provotseeriv sisu on osa Rooshi äriplaanist. Eesti, Läti, Leedu, Brasiilia, Kolumbia, Argentiina, Islandi, Ukraina, Taani ja Poola kohta kirjutatud ning juhusuhteid otsivatele seksituristidele suunatud raamatud on kõigis eelmainitud riikides leidnud kõlapinda. Lisaks on sööda alla neelanud ka Norra, Inglismaa, Rumeenia ja Austraalia peavoolumeedia. Selle tulemusel pole Roosh pidanud oma raamatute müügiks eraldi turunduskampaaniat korraldama – meelega meediasse lekitatud sisu müüb raamatut tema eest. Eelduslikult alustas Roosh eelmise aasta veebruaris ka vägistamise legaliseerimisest rääkimist just raamatu madalate müüginumbrite tõttu.

Roosh on meediamaastikul sama skeemi järgi tegutsenud juba nii kaua, et meediaanalüütik Waleed Aly on kaardistanud Rooshi strateegia endale tähelepanu tõmbamiseks ja hoidmiseks: esimeseks etapiks on eemaletõukavad ja provokatiivsed kommentaarid sotsiaalmeedias, et tähelepanu saada, misjärel kuulutab ta välja, et plaanib külastust mingisugusesse riiki.

Kui peavoolumeedia on sööda alla neelanud, kasutab Roosh kõiki sotsiaalmeediakanaleid, et uudise eluiga šokeerivate kommentaaridega veelgi pikendada, nautides samal ajal tasuta reklaami. Rambivalgust kasutab Roosh enda raamatute müügiks ning järgmise meestele peetava tasulise konverentsi kuupäevade ja asukoha promomiseks.

Selleks, et hinnata viimastel päevadel puhkenud meediatormi mõju Rooshi raamatumüügi numbritele, oleks vaja ligipääsu tema pangakontole. Kuna Roosh on oma Twitteri kontol korduvalt kuulutanud, et annab intervjuusid ainult suuseksi eest, ei kavatse ma temaga selle info saamiseks ühendust võtta. Küll aga teavitas Roosh kõiki oma Twitteri jälgijaid, et kolmapäevahommikuse seisuga külastas ROK-i kodulehte 40 000 vaatajat tunnis, mida on mõõtkava silmaga hinnates võrreldes tavalise külastatusega umbes 150 korda rohkem. ROK-i Facebooki lehele tuleb iga päevaga järjest rohkem meeldimisi ja iga kord, kui mõni suurem meediaväljaanne avaldab uue artikli, suureneb Rooshi teenitav tulu.

Ma ei teinud Rooshist järjekordset artiklit selleks, et ta tulusid veelgi suurendada (palun ärge ostke raamatut – foorumis liigub kogu info tasuta, peab vaid registreerima), vaid pigem lootuses, et mõni oma ema diivanilt püsti karanud ja mõõga lootusrikkalt vööle tõstnud ROK-i fänn-härra ehk mõistab, et maailmas ei tule taandarengut. Sugu hakkab aja möödumisel järjest vähem rolli mängima, sugudevaheline diskrimineerimine satub järjest suurema põlu alla ja keegi ei aita sul oma egoga hakkama saada pärast seda, kui sinu poolt ruumikaunistuseks peetud naine ühel päeval su töö endale saab.

Kui sellisest maailmast unistamine su südant rahustab, siis palun – lase käia, aga tea, et tegelikult oled sa lihtsalt üks pisike mutter suures mängus, mille lõppeesmärk on ühe mehe raamatuid müüa.

Foto: Daryush ‘Roosh’ Valizadeh’i Twitteri konto/@_AMERICHAN_