Ringjoon: Unustatud Ukraina ja eestlased

Published On: December 4, 2017By

Ligi neli aastat kestnud konflikt Ida-Ukrainas on unustuste hõlma vajunud. Kui vahel harva on kuulda sõjategevuse hetkeolukorrast, siis kujunevast humanitaarkriisist ei paotada sõnagi. Riigis, kus on ligi 1,6 miljonit sisepõgenikku ja 1,4 miljonit riigist lahkunud põgenikku, on nõudlust abi järele suurem kui pakkumine. Nimelt kajastavad ÜRO andmed, et kaetud on vaid 27% Ukrainale vajaminevast humanitaarabi rahastusest. Kuidas leevenda Ida-Ukraina olukord ning mis on Eesti roll selles olukorras?

Kuid unustatud ei ole mitte ainult Ukraina, vaid ka eestlaste kogukond Venemaal ja Abhaasias. Nende ajaloolise pärandi ja tuleviku väljavaated avavad Kert Ajamaa ja Johannes Vahe. Saadet modereerib Laura Toomlaid.

 

Saade oli eetris 27. novembril.

 

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Ringjoon: Unustatud Ukraina ja eestlased

Published On: December 4, 2017By

Ligi neli aastat kestnud konflikt Ida-Ukrainas on unustuste hõlma vajunud. Kui vahel harva on kuulda sõjategevuse hetkeolukorrast, siis kujunevast humanitaarkriisist ei paotada sõnagi. Riigis, kus on ligi 1,6 miljonit sisepõgenikku ja 1,4 miljonit riigist lahkunud põgenikku, on nõudlust abi järele suurem kui pakkumine. Nimelt kajastavad ÜRO andmed, et kaetud on vaid 27% Ukrainale vajaminevast humanitaarabi rahastusest. Kuidas leevenda Ida-Ukraina olukord ning mis on Eesti roll selles olukorras?

Kuid unustatud ei ole mitte ainult Ukraina, vaid ka eestlaste kogukond Venemaal ja Abhaasias. Nende ajaloolise pärandi ja tuleviku väljavaated avavad Kert Ajamaa ja Johannes Vahe. Saadet modereerib Laura Toomlaid.

 

Saade oli eetris 27. novembril.