Ringjoon: Kurdistan – 35 miljonit inimest ilma riigita

Published On: December 4, 2017By

2017. aasta sügis ei ole olnud referendumirohke mitte ainult Euroopale, vaid ka Lähis-Idale. Nädal enne kataalane, viisid Kirde-Iraagis asuva Kurdistani liidrid läbi iseseisvusreferendumi. 40 000 ruutkilomeetril ja 5,5 miljonilise rahvaarvuga Kurdistan hääletas end küll ligi 93% poolthäälega vabaks, kuid unelm soovitud iseseisvusest kaugenes sellega veelgi enam. Mis põhjustel pole ligi 35 miljonilisel kurdi kogukonnal riiki ning millised lootused on neile selleks pärast käest lastud võimalust septembrikuise referendumi näol? Selle üle arutlevad Tartu Ülikooli Rahvusvaheliste Suhete Ringi liikmed Hannes Hugo Urbla ja Fred Gregor Rahuoja. Kurdi vaatevinklit Iraagis ja Türgis toimuvale tuvustab Ceren Kaya, kes on välistudeng Tartu Ülikoolis. Saadet modereerib Laura Toomlaid.

 

Saade oli eetris 4. detsembril

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Ringjoon: Kurdistan – 35 miljonit inimest ilma riigita

Published On: December 4, 2017By

2017. aasta sügis ei ole olnud referendumirohke mitte ainult Euroopale, vaid ka Lähis-Idale. Nädal enne kataalane, viisid Kirde-Iraagis asuva Kurdistani liidrid läbi iseseisvusreferendumi. 40 000 ruutkilomeetril ja 5,5 miljonilise rahvaarvuga Kurdistan hääletas end küll ligi 93% poolthäälega vabaks, kuid unelm soovitud iseseisvusest kaugenes sellega veelgi enam. Mis põhjustel pole ligi 35 miljonilisel kurdi kogukonnal riiki ning millised lootused on neile selleks pärast käest lastud võimalust septembrikuise referendumi näol? Selle üle arutlevad Tartu Ülikooli Rahvusvaheliste Suhete Ringi liikmed Hannes Hugo Urbla ja Fred Gregor Rahuoja. Kurdi vaatevinklit Iraagis ja Türgis toimuvale tuvustab Ceren Kaya, kes on välistudeng Tartu Ülikoolis. Saadet modereerib Laura Toomlaid.

 

Saade oli eetris 4. detsembril