Ringjoon: Mis toimub USA välispoliitikas?

Published On: May 6, 2017By

Rex Tillerson on selle aastaga ametlikult määratud Trumpi kabineti välisministriks. Väike probleem sealjuures: suure konglomeraadi ExxonMobili endise tegevdirektorina on mees harjunud Trumpi kombel tegema “võrratuid tehinguid”, kuid välispoliitikat mitte eriti. USA riigidepartemangil on puudu personalist ning rahastusest, mida Trump loodab korvata suurema kaitse-eelarvega. Kas selline plaan toidaks üldse? Me juba näeme Liibüa näitel, mis juhtub, kui ilma välispoliitilise diplomaatiata minnakse ainuüksi brutaalse jõuga kohale. Sõjahõimud ja nõrk keskvalitsus ehk tõeline katastroofiretsept. Samal ajal saadab Trump oma tütre abikaasa Jared Kushneri hoopis Mehhiko välisministriga kohtuma, mis võib nii mõnegi inimese panna murelikult pead vangutama. Kust jookseb eetiline piir ning kas võib üldse milleski USA välispoliitikas praegusel ajal kindel olla?

3. aprilli saates olid Mihkel Märtens, Ellen Müil, Randon Värsi ja Siim Juht.

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Ringjoon: Mis toimub USA välispoliitikas?

Published On: May 6, 2017By

Rex Tillerson on selle aastaga ametlikult määratud Trumpi kabineti välisministriks. Väike probleem sealjuures: suure konglomeraadi ExxonMobili endise tegevdirektorina on mees harjunud Trumpi kombel tegema “võrratuid tehinguid”, kuid välispoliitikat mitte eriti. USA riigidepartemangil on puudu personalist ning rahastusest, mida Trump loodab korvata suurema kaitse-eelarvega. Kas selline plaan toidaks üldse? Me juba näeme Liibüa näitel, mis juhtub, kui ilma välispoliitilise diplomaatiata minnakse ainuüksi brutaalse jõuga kohale. Sõjahõimud ja nõrk keskvalitsus ehk tõeline katastroofiretsept. Samal ajal saadab Trump oma tütre abikaasa Jared Kushneri hoopis Mehhiko välisministriga kohtuma, mis võib nii mõnegi inimese panna murelikult pead vangutama. Kust jookseb eetiline piir ning kas võib üldse milleski USA välispoliitikas praegusel ajal kindel olla?

3. aprilli saates olid Mihkel Märtens, Ellen Müil, Randon Värsi ja Siim Juht.