Kõik vihkavad Nickelbacki

Published On: February 13, 2016By

’’Never made it as a wise man, couldn’t cut it as a poor man stealin’, tired of living like a blind…’’ ja nii edasi. Me kõik teame neid sõnu. Aga mõnel meist on piinlik neid kaasa laulda. Kardavad, et mõni üli-cool võhik vaatab nende poole tülgastusega, mõeldes, mitmes viin sul küll läheb, et sa Nickelbacki sõnu tead. Paljud ei saa isegi aru, miks selliseid ’’võhikuid’’ eksisteerib, kuidas saab nii ’’õilsa’’ sõnumi ja ’’mõnusa’’ repertuaariga bändi poole pilduda vihaseid kommentaare? Lihtsamalt küsides: miks Nickelback nii pask on?

Alustame algusest. Härrade esimene album ’’Curb’’ ilmus aastal 1996, kui grunge hakkas hääbuma ning nu-metal, rap metal ja hiliste 90ndate kraam üle võttis. Kuna ma polnud ise varem albumiga lähemalt tutvunud, võtsin mõned minutid, et asjast lühike ülevaade saada, ja teate mis – see oli ikka päris okei. Nagu mitte okei kui Rimi Basic teevalik, vaid okei kui seda kannatab kuulata. Sünge grunge, mis meeste edasist muusikakarjääri arvesse võttes lausa särab. Ja siis ma võtan kõrvale ’’How You Remind Me’’ ja ’’Someday’’,  ning mõtlen, mis just juhtus, Chad Kroeger? Kas vahetasid lõikumise ja viina Caesari salati ning Bud Lighti vastu? Miks muutus tõelise tundega muusika mingiks läilaks sõnnikuks? Ausalt, ma tahaks lihtsalt kellegi pea vastu seina virutada, sest ma olen nii vihane, et meeste ilmselgeid muusikalisi võimeid  nüüd lihtsalt kuskil pimedas Kanada keldris hoitakse, kus ühe silmaga mees nimega Mein Stream neid lukuga peksab. Ja siis ma sain aru, milles asi – plaadifirmad.

Ei pea kaua mõtlema, miks võib talent raisku minna, kui mängus on suured rahasummad. Kapitalistlik ühiskond ometi. Meestele antakse kätte käsikiri, et nii poisid, nüüd on nii, et siin on see, mida me tahame, see teenib tonnides sulli ning teist saavad Hollywood Boulevardi staarid, teie nimi on iga teise suus ning teie fännid armastavad teid – aga ärge unustage, meie reeglid.

Ja nii juhtus ka Nickelback’iga, kui Roadrunner Records, täpsemini Warner Music Group nad oma tiiva alla võttis. Laulud, mis said hittideks, on ehitatud väga lihtsa verse-chorus-verse süsteemi peal, täpselt sama rütm ning tihtipeale ka sama viis. Sõnad võivad teised olla, kuid neile tähelepanu pole mõtet pöörata, kuna paljud neist on lihtsalt à la ’’Someday’’, kus lihtsalt romantiseeritakse koduvägivalda. Ja siis miljonid inimesed laulavad kaasa nagu see oleks nii nunnu ja armas. Ja see kordub albumist albumisse. Sinna juurde käib ka geniaalselt ebageniaalne meediakuvand, mida mehed endast jätavad, kui frontman Chad Kroeger säutsub, et Kanye Westi ’’Swish’’ saab olema läbi aegade parim album.

Aga Kaspar, miks see probleem on, Kanye West on ju maru äge ning ta on sama lahe nagu kõik ta mustad vennad? See on probleem, sest Kanye West müüs end samuti saatanale (ei, ära loe illuminati conspiracy) ning otsustas minna peavooluteed, aga tema puhul on asi pigem meediakuvandis kui muusikas: sisuliselt vägagi mõnusast ning respekteeritust hip-hop artistist sai oma väljaütlemiste ja tegude tõttu üks paras ohmoon, kelle muusika, alates albumist ’’Graduation’’, on läinud ainult alla. Mina isiklikult seda pseudoismi, mida ta viimase 10 aasta jooksul tootnud on, ei austa.

Aga mis seal parata, see müüb massidele ning inimestele meeldib see. Nickelback ei ole kaugeltki ainus bänd, kes selle valiku langetanud on: viimasena sattus oinaste seltsi ka Muse. Nad on lihtsalt parim näide sellest, mida lubatud au, kuulsus, rikkus ja kõik see muu sasipundar toob, kui Sa vaid teed seda, mis müüb. Kurat, kas tõesti on nii raske olla hingega asja juures? Siin ei ole isegi juttu enam sellest, et hei-hei mehed, ideed otsas, nüüd võiks laulu tagurpidi järgmisel albumil esitada, vaid sellest, et sihiks on võetud Billboard Top 1. Jah, okei, kommertsialiseerumine ning peavoolustumine on tavaline nähtus ja suures osas talutav, siis lihtsalt… ’’I was waiting on a different story’’. Jesus fuck*ng christ.

Foto: Consequence Of Sound

61 Comments

  1. Taavi February 14, 2016 at 00:32 - Reply

    TÄIESTI NÕUS! https://www.youtube.com/watch?v=pvujgcbaCF8 on parim näide sellest SINU öeldud ”pseudoismist”.

  2. noo February 15, 2016 at 02:30 - Reply

    väga originaalsed poindid. ei kõla nagu kõikide-arvamuslugude-ever kokkuvõte.
    veidi võiks ju pingutada ka :D

    • 4dimensioon February 15, 2016 at 08:53 - Reply

      Aga see ju tähendab, et polegi tarvis kõiki arvamuslugusid ever lugeda ja Neljas Dimensioon annab asjast ammendava ülevaate, kas pole?

  3. OSWALD WHO February 15, 2016 at 09:39 - Reply

    Artikkel jättis kirjutajast mulje, nagu ta kannataks hipstersnobismi käes.
    Ma saan aru, et on valus, kui mainstream üle võtab, aga see on artisti enda valik ja ega see halamine ka siin ei aita. Switch over to järgmine talendikas underground bänd ja kirjuta nendest. We dont need negativity bro- it’s everywhere.
    Isiklikult endal mingisugust kompleksi pole ja kui tunne on siis laulan kaasa Nickelbacki, Kanyet ja motherfucking Taylor Swifti.
    Caesari salatit söön ka.

    • massa February 15, 2016 at 12:56 - Reply

      Asi ei ole üldse hipstersnobismis. Kahju on pealt vaadata, kuidas potentsiaalsed bändid alla käivad ning hakkavad totaalset saasta tootma. Samasuguse saatusega on näiteks Muse, kelle esimesed kaks albumit on decent küte, mille ma olen ribadeks kuulanud, kuid viimane album on inetu läga. Sisuliselt on tegemist samasuguse nähtusega, kuid Nickelback on selle kõige tuntum nähtus.

    • Kaspar Lind February 15, 2016 at 15:09 - Reply

      Ma tahtsin edasi anda mõtet, mida teeb peavoolustumine talendiga, mitte seda, et ainult põrandaalused kollektiivid on tarbitavad. Mu ülikriitilisus jätab tihtipeale väga negatiivse kuvandi, aga see on stiiliküsimus. Nagu ka artiklis mainitud sai, siis ma laulan ka neile kaasa, aga ma pole suurim kaasa plaksutaja. Minu mure, sarnaselt Massale, on see, et raha pimestab artisti.
      Hipstersnob ma pole, ma kuulan vahel Limp Bizkitit, mille puhul on küll bänd võrratu, aga Fred Dursti hoomamatu isiksus ja üsna veider stiil annab bändile selle maine, mis tal on.
      Kokkuvõttes on tegu siiski ühe inimese arvamusega, mitte enamuse omaga, kellele meeldib Nickelback, see kuulab Nickelbacki, muusikamaitse üle ei vaielda.

  4. Kayson Faulkner July 5, 2023 at 04:47 - Reply

    This blog post has left us feeling grateful and inspired

  5. Alexis Lang July 16, 2023 at 14:02 - Reply

    Have any favorite blog posts or writers? Share them with us in the comments!

  6. Hattie Ayers July 17, 2023 at 06:20 - Reply

    I just wanted to take a moment to express my gratitude for the great content you consistently produce. It’s informative, interesting, and always keeps me coming back for more!

  7. Hassan R. Taylor July 19, 2023 at 16:26 - Reply

    What type of content would you like to see more of in the future? Let us know in the comments!

  8. Duke Krueger July 22, 2023 at 17:00 - Reply

    What type of content would you like to see more of in the future? Let us know in the comments!

  9. Travis Holland July 22, 2023 at 22:56 - Reply

    This blog post is worth the read – trust us!

  10. Cash Hancock July 23, 2023 at 11:47 - Reply

    Your blog post was fantastic, thanks for the great content!

  11. Zariyah Davies July 23, 2023 at 19:06 - Reply

    From start to finish, your content is simply amazing. You have a talent for making complex topics easy to understand and I always come away with valuable insights.

  12. Natalie K. L. Hardy July 26, 2023 at 14:17 - Reply

    Their posts always leave us feeling informed and entertained. We’re big fans of their style and creativity.

  13. Seamus S. Cowan August 7, 2023 at 17:23 - Reply

    What other topics would you like to see covered on the blog? Let us know in the comments!

  14. instagram porno satın al August 7, 2023 at 21:53 - Reply

    Zor sınavlar güçlü insanlar yetiştirir.

  15. Malaya V. H. Sutton August 18, 2023 at 11:00 - Reply

    I want to express my appreciation for the writer of this blog post. It’s clear they put a lot of effort and thought into their work, and it shows. From the informative content to the engaging writing style, I thoroughly enjoyed reading it.

  16. Cassius Lin August 26, 2023 at 20:11 - Reply

    What other topics would you like to see covered on the blog? Let us know in the comments!

  17. Cristiano Y. M. Mitchell September 1, 2023 at 08:01 - Reply

    Keep up the amazing work!

  18. Kylee U. Costa September 3, 2023 at 11:45 - Reply

    Your content always keeps me coming back for more!

  19. Amare Adan Weiss September 4, 2023 at 06:21 - Reply

    I can’t get enough of your insightful articles and engaging stories. Thank you for sharing your passion with the world!

  20. medyaradar.com September 10, 2023 at 00:27 - Reply

    “Düzenin kölesi olmamak için düzeni sorgulamak gerekir.”

  21. Vera Madyson Pena October 5, 2023 at 07:45 - Reply

    What type of content would you like to see more of in the future? Let us know in the comments!

  22. Paul N. Boyd October 9, 2023 at 07:44 - Reply

    Let me know what type of content you’d like to see more of in the future!

  23. bayigram Ananı siker. October 16, 2023 at 21:09 - Reply

    Bozuk olunca maya; ne ar tanır ne de haya. – Hz. Mevlana

  24. Evalyn Kathryn Guerrero October 18, 2023 at 09:03 - Reply

    This blog post hit all the right notes!

  25. Salma F. Galvan October 21, 2023 at 13:29 - Reply

    From the insightful commentary to the captivating writing, every word of this post is top-notch. Kudos to the author for producing such fantastic content.

  26. Ellen Q. X. Wells November 4, 2023 at 07:27 - Reply

    Their posts always leave us feeling informed and entertained. We’re big fans of their style and creativity.

  27. Dennis Diego Patton December 1, 2023 at 09:52 - Reply

    Let’s spread the love! Tag a friend who would appreciate this post as much as you did.

  28. Valentina Olson December 22, 2023 at 03:47 - Reply

    I want to express my appreciation for the writer of this blog post. It’s clear they put a lot of effort and thought into their work, and it shows. From the informative content to the engaging writing style, I thoroughly enjoyed reading it.

  29. Oakley Dixie Cervantes December 31, 2023 at 11:03 - Reply

    Let us know in the comments which of their posts has resonated with you the most.

  30. Brezilya January 1, 2024 at 22:48 - Reply

    Takipteyim, brezilya ile ilgili kaliteli ve güzel bir içerik olmuş dostum.

  31. Joe T. Q. Fletcher January 2, 2024 at 04:19 - Reply

    This blog post hit all the right notes!

  32. Hailey A. R. Harvey January 3, 2024 at 19:34 - Reply

    Every time I read a new post, I feel like I’ve learned something valuable or gained a new perspective. Thank you for consistently putting out such great content!

  33. Aaden Musa Duncan January 5, 2024 at 12:56 - Reply

    It means so much to receive positive feedback and know that my content is appreciated. I strive to bring new ideas and insights to my readers.

  34. Aarush Woodard January 19, 2024 at 04:29 - Reply

    Every time I read a new post, I feel like I’ve learned something valuable or gained a new perspective. Thank you for consistently putting out such great content!

  35. Max Y. D. Leonard January 21, 2024 at 13:39 - Reply

    Your content always keeps me coming back for more!

  36. Haylee Bentley January 26, 2024 at 22:00 - Reply

    Your latest blog post was truly inspiring and had some great insights. I can’t wait to see what else you have in store.

  37. Journey Thomas January 29, 2024 at 12:43 - Reply

    Let me know what type of content you’d like to see more of in the future!

  38. Jonathon Pineda February 3, 2024 at 06:12 - Reply

    It means so much to receive positive feedback and know that my content is appreciated. I strive to bring new ideas and insights to my readers.

  39. twokings February 5, 2024 at 15:49 - Reply

    fortnite hacks free cheatscode xbox PC hack

  40. oriencens February 5, 2024 at 16:04 - Reply

    Sneaker Shoes Adidas Yeezy Boost Nike Air New Balance

  41. Kellan Thomas Wyatt February 9, 2024 at 05:40 - Reply

    Let’s spread the love! Tag a friend who would appreciate this post as much as you did.

  42. อ่านนิยาย February 9, 2024 at 15:59 - Reply

    อ่านนิยายออนไลน์ได้อย่างง่ายดาย ทุกที่ทุกเวลา มีนิยายให้อ่าน ให้เลือกมากกว่า 100,000 เรื่อง! ทั้งนิยายโรแมนติก นิยายจีนโบราณ นิยายวาย นิยายแปลถูกลิขสิทธิ์

  43. Avery P. Watson February 9, 2024 at 16:06 - Reply

    I couldn’t stop scrolling and reading, your content is truly one-of-a-kind. Thank you for all the time and effort you put into creating such amazing content.

  44. Baylor D. C. Rowe February 10, 2024 at 16:23 - Reply

    What other topics would you like to see covered on the blog? Let us know in the comments!

  45. Dominique X. Q. Wu February 13, 2024 at 18:59 - Reply

    From the bottom of my heart, thank you for being a source of positivity and light in this sometimes dark and overwhelming world

  46. Dallas Castiel Aaron Holmes February 24, 2024 at 23:31 - Reply

    This blog has opened my eyes to new ideas and perspectives that I may not have considered before Thank you for broadening my horizons

  47. Santiago S. Beck March 4, 2024 at 07:02 - Reply

    Elevate your downtime! Visit https://allvideosaver.net/ to download videos and turn your free moments into a cinematic experience.

  48. Esther Eva Mason March 11, 2024 at 20:52 - Reply

    As a fellow blogger, I can appreciate the time and effort that goes into creating well-crafted posts You are doing an amazing job

  49. Antoine Clark March 22, 2024 at 18:51 - Reply

    Your writing is so relatable and down-to-earth It’s like having a conversation with a good friend Thank you for always being real with your readers

  50. Kaylynn Gentry March 29, 2024 at 01:19 - Reply

    This is exactly what I needed to read today Your words have given me a new perspective and renewed hope Thank you

  51. Stefan K. Rodriguez March 30, 2024 at 03:32 - Reply

    Your writing style is so engaging and easy to follow I find myself reading through each post without even realizing I’ve reached the end

  52. Emilia Boyer April 1, 2024 at 13:18 - Reply

    I love how this blog promotes a healthy and balanced lifestyle It’s a great reminder to take care of our bodies and minds

  53. ultrak9 pro April 1, 2024 at 20:36 - Reply

    Your blog is an oasis in a world filled with negativity and hate Thank you for providing a safe space for your readers to recharge and refuel

  54. Oliver Cason Carson April 3, 2024 at 21:46 - Reply

    Your blog is a great source of positivity and inspiration in a world filled with negativity Thank you for making a difference

  55. Hadassah Jazmin Stein April 9, 2024 at 14:06 - Reply

    I appreciate how this blog promotes self-love and self-care It’s important to prioritize our well-being and your blog reminds me of that

  56. Jared Mcintyre April 10, 2024 at 11:24 - Reply

    Your words have a way of resonating deeply with your readers Thank you for always being encouraging and uplifting

  57. Lilith P. X. Shepherd April 14, 2024 at 10:26 - Reply

    Let’s spread the love! Tag a friend who would appreciate this post as much as you did.

  58. Ivy Giana Davis April 15, 2024 at 16:28 - Reply

    Your blog has quickly become one of my favorites I always look forward to your new posts and the insights they offer

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Kõik vihkavad Nickelbacki

Published On: February 13, 2016By

’’Never made it as a wise man, couldn’t cut it as a poor man stealin’, tired of living like a blind…’’ ja nii edasi. Me kõik teame neid sõnu. Aga mõnel meist on piinlik neid kaasa laulda. Kardavad, et mõni üli-cool võhik vaatab nende poole tülgastusega, mõeldes, mitmes viin sul küll läheb, et sa Nickelbacki sõnu tead. Paljud ei saa isegi aru, miks selliseid ’’võhikuid’’ eksisteerib, kuidas saab nii ’’õilsa’’ sõnumi ja ’’mõnusa’’ repertuaariga bändi poole pilduda vihaseid kommentaare? Lihtsamalt küsides: miks Nickelback nii pask on?

Alustame algusest. Härrade esimene album ’’Curb’’ ilmus aastal 1996, kui grunge hakkas hääbuma ning nu-metal, rap metal ja hiliste 90ndate kraam üle võttis. Kuna ma polnud ise varem albumiga lähemalt tutvunud, võtsin mõned minutid, et asjast lühike ülevaade saada, ja teate mis – see oli ikka päris okei. Nagu mitte okei kui Rimi Basic teevalik, vaid okei kui seda kannatab kuulata. Sünge grunge, mis meeste edasist muusikakarjääri arvesse võttes lausa särab. Ja siis ma võtan kõrvale ’’How You Remind Me’’ ja ’’Someday’’,  ning mõtlen, mis just juhtus, Chad Kroeger? Kas vahetasid lõikumise ja viina Caesari salati ning Bud Lighti vastu? Miks muutus tõelise tundega muusika mingiks läilaks sõnnikuks? Ausalt, ma tahaks lihtsalt kellegi pea vastu seina virutada, sest ma olen nii vihane, et meeste ilmselgeid muusikalisi võimeid  nüüd lihtsalt kuskil pimedas Kanada keldris hoitakse, kus ühe silmaga mees nimega Mein Stream neid lukuga peksab. Ja siis ma sain aru, milles asi – plaadifirmad.

Ei pea kaua mõtlema, miks võib talent raisku minna, kui mängus on suured rahasummad. Kapitalistlik ühiskond ometi. Meestele antakse kätte käsikiri, et nii poisid, nüüd on nii, et siin on see, mida me tahame, see teenib tonnides sulli ning teist saavad Hollywood Boulevardi staarid, teie nimi on iga teise suus ning teie fännid armastavad teid – aga ärge unustage, meie reeglid.

Ja nii juhtus ka Nickelback’iga, kui Roadrunner Records, täpsemini Warner Music Group nad oma tiiva alla võttis. Laulud, mis said hittideks, on ehitatud väga lihtsa verse-chorus-verse süsteemi peal, täpselt sama rütm ning tihtipeale ka sama viis. Sõnad võivad teised olla, kuid neile tähelepanu pole mõtet pöörata, kuna paljud neist on lihtsalt à la ’’Someday’’, kus lihtsalt romantiseeritakse koduvägivalda. Ja siis miljonid inimesed laulavad kaasa nagu see oleks nii nunnu ja armas. Ja see kordub albumist albumisse. Sinna juurde käib ka geniaalselt ebageniaalne meediakuvand, mida mehed endast jätavad, kui frontman Chad Kroeger säutsub, et Kanye Westi ’’Swish’’ saab olema läbi aegade parim album.

Aga Kaspar, miks see probleem on, Kanye West on ju maru äge ning ta on sama lahe nagu kõik ta mustad vennad? See on probleem, sest Kanye West müüs end samuti saatanale (ei, ära loe illuminati conspiracy) ning otsustas minna peavooluteed, aga tema puhul on asi pigem meediakuvandis kui muusikas: sisuliselt vägagi mõnusast ning respekteeritust hip-hop artistist sai oma väljaütlemiste ja tegude tõttu üks paras ohmoon, kelle muusika, alates albumist ’’Graduation’’, on läinud ainult alla. Mina isiklikult seda pseudoismi, mida ta viimase 10 aasta jooksul tootnud on, ei austa.

Aga mis seal parata, see müüb massidele ning inimestele meeldib see. Nickelback ei ole kaugeltki ainus bänd, kes selle valiku langetanud on: viimasena sattus oinaste seltsi ka Muse. Nad on lihtsalt parim näide sellest, mida lubatud au, kuulsus, rikkus ja kõik see muu sasipundar toob, kui Sa vaid teed seda, mis müüb. Kurat, kas tõesti on nii raske olla hingega asja juures? Siin ei ole isegi juttu enam sellest, et hei-hei mehed, ideed otsas, nüüd võiks laulu tagurpidi järgmisel albumil esitada, vaid sellest, et sihiks on võetud Billboard Top 1. Jah, okei, kommertsialiseerumine ning peavoolustumine on tavaline nähtus ja suures osas talutav, siis lihtsalt… ’’I was waiting on a different story’’. Jesus fuck*ng christ.

Foto: Consequence Of Sound