Neljanda Dimensiooni uus peatoimetaja on Karoliina Alaska Hussar

Published On: February 16, 2019By

Neljanda Dimensiooni uueks, järjekorras kolmandaks peatoimetajaks saab Karoliina Alaska Hussar, kes, kusjuures ei ole Lauri Hussari tütar. Hussar, kes viibis pool aastat Erasmuse programmiga Belgias, on tagasi ning hakkab nüüdsest juhtima kõike seda, mis on seotud Neljanda Dimensiooni sisuga. Uurisime tema käest kuidas, miks ja mis edasi.

Miks sai sinust Neljanda Dimensiooni uus peatoimetaja?

Sest ma tunnen, et minul on Neljandast Dimensioonist väga palju kasu olnud, täiesti siiralt. Ja ma tahaksin ka uutele tudengitele anda sellise võimaluse. Ma saan aru, et see on nii rõve klišee vastus (naerab). Eks jah, mul on lihtsalt tunne, et mul on mõtteid, kuidas väljaannet arendada veel ägedamaks ja tudengitele rohkem võimalusi pakkuvamaks.

Sa ütlesid, et sul on 4D-st kasu olnud. Mida sa selle all silmas pead?

Ma arvan, et just see julgus inimesi intervjueerida, sest ma tegin oma esimesed telefoniintervjuud ikkagi Neljanda Dimensiooni reporterina. Lisaks ka reportaaži kogemuse sain siit ja kirjutamiskogemuse, mida enne suurde meediasse praktikale või tööle minemist on raske kuskilt mujalt saada.

Mis on sinu visioon Neljanda Dimensiooniga, kuhu suunas me sinu meelest liikuma peaksime?

Ma arvan, et meil on auditoorium juba suur ja põhilugejadki olemas, ehk siis praegu tuleks tegeleda sellega, et tudengid saaksid veel rohkem erinevaid žanreid katsetada, veel erikülgsemat sisu luua, ise areneda. Muidugi Neljandas Dimensioonis sa saad kirjutada sellest, mis sind huvitab. Ükskõik, mille suhtes sa kirglik oled. Me ei ole see pressiteadete edastaja. Ajakirjandustudengina tegelikult, kui sa lähed suuremasse lehte, antakse sulle ikkagi mingid teemad ette ja sa ei saa päris  k õ i g e s t  kirjutada. Sa ei saa kohe hakata kasvõi filmiarvustusi kirjutama, aga Neljandas Dimensioonis saavad tudengid teha kõike.

Mis sa arvad, milline on siis Neljas Dimensioon kui sina sellega ühel hetkel lõpetad?

Ma loodan, et need inimesed, kes praegu on, et nad jäävad ja nad viitsivad ja meil on veel rohkem uusi liikmeid. Millele mina plaanin konkreetselt rõhuda, on just uurivad lood, sest ma arvan, et kogu see ole vähem pritsiip, mis meil on, et see ei rakendu mitte ainult inimeste isiklikule elule, et ära tõmble nii palju korraga ülikoolis ja trennis ja töökohal ja organisatsioonides jne. Tõmble ka vähem ajakirjanduslikku sisu tootes. Tooda vähem, aga tooda kvaliteetselt. Et me reaalselt keskenduksime oma lugudele ja teeks uurivaid lugusid, mida inimesed tahavad lugeda.

Mis sa arvad, et mis eelise annab 4D liikmeks olemine ajakirjandustudengile?

Just see, et sul on juba mingi kogemus ja sa reaalselt  julged inimestele helistada. Kui mina läksin ERR-i raadiosse praktikale, siis minu jaoks ei olnud see nii suur probleem võtta telefon kätte ja helistada kellelegi. Neljandas Dimensioonis teed ka reaalselt lugusid, need avaldatakse ja sa saad selle eduelamuse juba kätte. Kui sa hiljem lähed suurde toimetusse ja isegi kui sul esimestel päevadel ei lähe kõige paremini, siis sa ei tunne ennast nagu tükk sitta ega hakka enda oskustes kahtlema, sest sul on see esimene eduelamus juba käes ning sa tead, et tegelikult sa saad hakkama.

Ajakirjandus on minu arust loominguline eriala, sa kahtled seal hästi palju – sa kahtled selles, kuidas sa kirjutad, mida sa kirjutad, kas sinu stiil on hea jne. Suures ajakirjanduses võidki praktikat tehes selles hakata kahtlema. Neljandas Dimensioonis aga kirjutad sa seda, mida sa tahad ja kuidas sa tahad ning saad ka head tagasisidet.

 

 

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Neljanda Dimensiooni uus peatoimetaja on Karoliina Alaska Hussar

Published On: February 16, 2019By

Neljanda Dimensiooni uueks, järjekorras kolmandaks peatoimetajaks saab Karoliina Alaska Hussar, kes, kusjuures ei ole Lauri Hussari tütar. Hussar, kes viibis pool aastat Erasmuse programmiga Belgias, on tagasi ning hakkab nüüdsest juhtima kõike seda, mis on seotud Neljanda Dimensiooni sisuga. Uurisime tema käest kuidas, miks ja mis edasi.

Miks sai sinust Neljanda Dimensiooni uus peatoimetaja?

Sest ma tunnen, et minul on Neljandast Dimensioonist väga palju kasu olnud, täiesti siiralt. Ja ma tahaksin ka uutele tudengitele anda sellise võimaluse. Ma saan aru, et see on nii rõve klišee vastus (naerab). Eks jah, mul on lihtsalt tunne, et mul on mõtteid, kuidas väljaannet arendada veel ägedamaks ja tudengitele rohkem võimalusi pakkuvamaks.

Sa ütlesid, et sul on 4D-st kasu olnud. Mida sa selle all silmas pead?

Ma arvan, et just see julgus inimesi intervjueerida, sest ma tegin oma esimesed telefoniintervjuud ikkagi Neljanda Dimensiooni reporterina. Lisaks ka reportaaži kogemuse sain siit ja kirjutamiskogemuse, mida enne suurde meediasse praktikale või tööle minemist on raske kuskilt mujalt saada.

Mis on sinu visioon Neljanda Dimensiooniga, kuhu suunas me sinu meelest liikuma peaksime?

Ma arvan, et meil on auditoorium juba suur ja põhilugejadki olemas, ehk siis praegu tuleks tegeleda sellega, et tudengid saaksid veel rohkem erinevaid žanreid katsetada, veel erikülgsemat sisu luua, ise areneda. Muidugi Neljandas Dimensioonis sa saad kirjutada sellest, mis sind huvitab. Ükskõik, mille suhtes sa kirglik oled. Me ei ole see pressiteadete edastaja. Ajakirjandustudengina tegelikult, kui sa lähed suuremasse lehte, antakse sulle ikkagi mingid teemad ette ja sa ei saa päris  k õ i g e s t  kirjutada. Sa ei saa kohe hakata kasvõi filmiarvustusi kirjutama, aga Neljandas Dimensioonis saavad tudengid teha kõike.

Mis sa arvad, milline on siis Neljas Dimensioon kui sina sellega ühel hetkel lõpetad?

Ma loodan, et need inimesed, kes praegu on, et nad jäävad ja nad viitsivad ja meil on veel rohkem uusi liikmeid. Millele mina plaanin konkreetselt rõhuda, on just uurivad lood, sest ma arvan, et kogu see ole vähem pritsiip, mis meil on, et see ei rakendu mitte ainult inimeste isiklikule elule, et ära tõmble nii palju korraga ülikoolis ja trennis ja töökohal ja organisatsioonides jne. Tõmble ka vähem ajakirjanduslikku sisu tootes. Tooda vähem, aga tooda kvaliteetselt. Et me reaalselt keskenduksime oma lugudele ja teeks uurivaid lugusid, mida inimesed tahavad lugeda.

Mis sa arvad, et mis eelise annab 4D liikmeks olemine ajakirjandustudengile?

Just see, et sul on juba mingi kogemus ja sa reaalselt  julged inimestele helistada. Kui mina läksin ERR-i raadiosse praktikale, siis minu jaoks ei olnud see nii suur probleem võtta telefon kätte ja helistada kellelegi. Neljandas Dimensioonis teed ka reaalselt lugusid, need avaldatakse ja sa saad selle eduelamuse juba kätte. Kui sa hiljem lähed suurde toimetusse ja isegi kui sul esimestel päevadel ei lähe kõige paremini, siis sa ei tunne ennast nagu tükk sitta ega hakka enda oskustes kahtlema, sest sul on see esimene eduelamus juba käes ning sa tead, et tegelikult sa saad hakkama.

Ajakirjandus on minu arust loominguline eriala, sa kahtled seal hästi palju – sa kahtled selles, kuidas sa kirjutad, mida sa kirjutad, kas sinu stiil on hea jne. Suures ajakirjanduses võidki praktikat tehes selles hakata kahtlema. Neljandas Dimensioonis aga kirjutad sa seda, mida sa tahad ja kuidas sa tahad ning saad ka head tagasisidet.