Enne uued tallad kui tasuta bussitransport

Published On: March 3, 2018By

Kadri Simson võttis eesmärgiks hakata sõidutama vaesemat rahvast tasuta bussidega. Ärkas ühel heal hommikul üles, sai ilmutuse ja surub plaani nüüd läbi nagu bussi-messias, kes enne ei puhka, kui rohelist kaarti viipavad kõik Eestimaa inimesed. Plaani pole totraks tituleerinud mitte ainult kohalikud omavalitsused, vaid ka maal elavad inimesed, bussifirmade omanikud, logistikud ja va Simsoni enda valitsuskaaslased.

Õnnetu bussivrakk keset põldu. Foto: freeimages.com

Aga konsultatsioonid käivad (EPL, 02.03). Liikluseks, mis hoiab elus bussiliine, millel pole turumajanduslikult mõtet. Kapitalistid hoiavad peast kinni – tühje busse kinni makstes ei teki sinna inimesi juurde. Sotsialistid plaksutavad käsi – maarahvas linna, õitsegu rahvaste paabel!

Ma ei tea, kunas Kadri ise viimati maaliiniga sõitis. Mina seda aeg-ajalt teen ning kui muidu maal teisi inimesi tihti ei näe, siis bussid on alati sõitjaid täis, nii noori kui ka vanu. Selle ebastatistilise järelduse järgi ei kõlbakski minu liinid priiküüdiks.

Kes tahab liikuda, sõidab niigi. Auto või bussi või jalgrattaga. Või käib jala. Vaesem osa rahvast, kellele plaan on suunatud, kannatab muude probleemide all. Millal said alla vaesuspiiri elavad lapsed oma viimase korraliku saapapaari? Riigi raha oleks mõistlikumalt paigutatud korralikesse kodumaistesse Samelini* saabastesse kui tühjadesse Volvo bussidesse tühjadel põldudel (*see on sisuturundus). Igale Eestimaa lapsele sügiseti uus saapapaar, et ta saaks liigelda just sinna just siis, kui tal tarvis on, mitte kui ministeerium lubab.

Kadri, kui sul on otsas ideed, kuidas valimistel hääli koguda, pakun erakonnakaaslaste näitel välja järgmised: ekskursioonid elukaaslase seakasvandusse (isegi sinna sahkermahkerdatud kaks miljonit on mõistlikum rahakasutus kui tasuta bussiliiklus), graffiti’ga Stenbocki majale maalimine, tasuta peekon ja viinerid Vabaduse väljakul.

Või panustaks äkki päriselt Eesti elu edendamisesse, lõpetades metsade raiumise, astmelise tulumaksu, mis toob kaasa maksukoormuse kõige nõrgematele, edendades kaubandussuhteid Venemaaga, taaselustades majanduskasvule vajalik transiidikaubandus, edendades Rail Baltica lobi asemel Tartu-Tallinna maantee kolmerealisust, pakkuda rahuldavaid praamiühendusi mandriga, analüüsida PPA vajadust helikopterile, muuta rongipiletid lastele soodsamaks ning kehtestada piirangud veokaubandusele. Viimased mured jäävad pädevusse, et kolleegide „töökusele“ lootma ei peaks jääma. Oma armsama rahakotti juba täitsid heauskliku rahva abil, sõbrad Sarapuud võiksid ise hakkama saada.

Tegemist on arvamuslooga ning see ei pruugi ühtida Neljanda Dimensiooni toimetuse seisukohtadega.

One Comment

  1. hmh February 17, 2019 at 01:36 - Reply

    Jah, selle rahaga võiks igasuguseid häid asju teha aga leian, et “tasuta” bussid on head. Kool sai läbi, tööle ei saa, sest kogemust vähe, siiski pean iganädalaselt bussiga sõitma. Varasemalt kulus sellele umbes 40€/kuus. Need, kellel on elus paremini läinud (vanemad maksavad/kohe peale kooli tööle saanud) ei saagi sellest aru, et 40€ on täitsa suur summa. Töötukassast tuleb ainult 150€ ja kui peaksin sellest 40 panema bussidele, siis ei saa üldse midagi süüa.
    Räägitakse muudkui tööpuudusest aga juunioreid tööle ei võeta. Tööle saaks, siis sõidaks hoopis autoga :D

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Enne uued tallad kui tasuta bussitransport

Published On: March 3, 2018By

Kadri Simson võttis eesmärgiks hakata sõidutama vaesemat rahvast tasuta bussidega. Ärkas ühel heal hommikul üles, sai ilmutuse ja surub plaani nüüd läbi nagu bussi-messias, kes enne ei puhka, kui rohelist kaarti viipavad kõik Eestimaa inimesed. Plaani pole totraks tituleerinud mitte ainult kohalikud omavalitsused, vaid ka maal elavad inimesed, bussifirmade omanikud, logistikud ja va Simsoni enda valitsuskaaslased.

Õnnetu bussivrakk keset põldu. Foto: freeimages.com

Aga konsultatsioonid käivad (EPL, 02.03). Liikluseks, mis hoiab elus bussiliine, millel pole turumajanduslikult mõtet. Kapitalistid hoiavad peast kinni – tühje busse kinni makstes ei teki sinna inimesi juurde. Sotsialistid plaksutavad käsi – maarahvas linna, õitsegu rahvaste paabel!

Ma ei tea, kunas Kadri ise viimati maaliiniga sõitis. Mina seda aeg-ajalt teen ning kui muidu maal teisi inimesi tihti ei näe, siis bussid on alati sõitjaid täis, nii noori kui ka vanu. Selle ebastatistilise järelduse järgi ei kõlbakski minu liinid priiküüdiks.

Kes tahab liikuda, sõidab niigi. Auto või bussi või jalgrattaga. Või käib jala. Vaesem osa rahvast, kellele plaan on suunatud, kannatab muude probleemide all. Millal said alla vaesuspiiri elavad lapsed oma viimase korraliku saapapaari? Riigi raha oleks mõistlikumalt paigutatud korralikesse kodumaistesse Samelini* saabastesse kui tühjadesse Volvo bussidesse tühjadel põldudel (*see on sisuturundus). Igale Eestimaa lapsele sügiseti uus saapapaar, et ta saaks liigelda just sinna just siis, kui tal tarvis on, mitte kui ministeerium lubab.

Kadri, kui sul on otsas ideed, kuidas valimistel hääli koguda, pakun erakonnakaaslaste näitel välja järgmised: ekskursioonid elukaaslase seakasvandusse (isegi sinna sahkermahkerdatud kaks miljonit on mõistlikum rahakasutus kui tasuta bussiliiklus), graffiti’ga Stenbocki majale maalimine, tasuta peekon ja viinerid Vabaduse väljakul.

Või panustaks äkki päriselt Eesti elu edendamisesse, lõpetades metsade raiumise, astmelise tulumaksu, mis toob kaasa maksukoormuse kõige nõrgematele, edendades kaubandussuhteid Venemaaga, taaselustades majanduskasvule vajalik transiidikaubandus, edendades Rail Baltica lobi asemel Tartu-Tallinna maantee kolmerealisust, pakkuda rahuldavaid praamiühendusi mandriga, analüüsida PPA vajadust helikopterile, muuta rongipiletid lastele soodsamaks ning kehtestada piirangud veokaubandusele. Viimased mured jäävad pädevusse, et kolleegide „töökusele“ lootma ei peaks jääma. Oma armsama rahakotti juba täitsid heauskliku rahva abil, sõbrad Sarapuud võiksid ise hakkama saada.

Tegemist on arvamuslooga ning see ei pruugi ühtida Neljanda Dimensiooni toimetuse seisukohtadega.