Ringjoon: Mis suunas tüürib Gruusia?

Published On: May 21, 2017By

Heliis Nemsitsveridze ja Kert Ajamašvili (Ajamaa) luubi alla võetakse ette müstiline riik, eestlaste lemmikuim suvituspaik, veini ja külalislahkuse kodumaa – Gruusia. Gruusia on vanemaid riike maailmas, kuid ometigi teatakse sellest riigist nurjatult vähe. Milline oli Gruusia areng pärast NSVL lagunemist ja mis muudatusi tõi kaasa 2003. aasta rooside revolutsioon. Kuidas mõista Saakashvili-aegset Gruusiat ning kas tänane Gruusia tüürib Euroopa või Venemaa suunas? Tunniga püüavad Ringjoone eksperdid lünki parandada ning panna kuulajaid sellest kandist vaimustuma.  Muidugi ei puudu ka saatekülaliste isiklikud lood seikadest külalislahkete grusiinide juures.

10. aprilli saates olid Heliis Nemsitsveridze, Kert Ajamaa ja Laura Toomlaid.

2 Comments

  1. Anonymous May 21, 2017 at 16:51 - Reply

    Oskate ehk soovitada, mis juhtudel kasutada Gruusia ja mis juhtudel Georgia?

    • Heliis Nemsitsveridze August 7, 2017 at 12:44 - Reply

      Aitäh küsimast, märkasin kommentaari alles nüüd. Kuigi poliitikud, ajakirjanikud ning emotsionaalselt Gruusiaga lähedased propageerivad nimekuju Georgia, on eesti keeles täna eelisvorm siiski paremini tuntud Gruusia. Seda kasutan isegi meelsamini.

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Ringjoon: Mis suunas tüürib Gruusia?

Published On: May 21, 2017By

Heliis Nemsitsveridze ja Kert Ajamašvili (Ajamaa) luubi alla võetakse ette müstiline riik, eestlaste lemmikuim suvituspaik, veini ja külalislahkuse kodumaa – Gruusia. Gruusia on vanemaid riike maailmas, kuid ometigi teatakse sellest riigist nurjatult vähe. Milline oli Gruusia areng pärast NSVL lagunemist ja mis muudatusi tõi kaasa 2003. aasta rooside revolutsioon. Kuidas mõista Saakashvili-aegset Gruusiat ning kas tänane Gruusia tüürib Euroopa või Venemaa suunas? Tunniga püüavad Ringjoone eksperdid lünki parandada ning panna kuulajaid sellest kandist vaimustuma.  Muidugi ei puudu ka saatekülaliste isiklikud lood seikadest külalislahkete grusiinide juures.

10. aprilli saates olid Heliis Nemsitsveridze, Kert Ajamaa ja Laura Toomlaid.