Ringjoon: Põhja-Korea käib mööda sõjakuulutaja rada

Published On: April 28, 2017By

Ringjoone selle hooaaja kuuendas raadiosaates tuli teemaks Ida-Aasia, mis võiks tegutseda küll ühtse regioonina, kuid sisemised tülid ei lase nii-öelda lootosõiel õitseda. Majanduslikult suudab nii Jaapan, Hiina ja Lõuna-Korea ilusasti iseseisvalt hakkama saada. Sama ei saa küll mainida Põhja-Korea kohta. Ei ole lihtne kellegi elu seal, sest Hiina proovib saada kindlat ülemvõimu Lõuna-Hiina merele, mida Jaapan sooviks USA-ga takistada. Kas Jaapan saab üldse sõjaliselt figureerida Ida-Aasia piirkonnas, kui ametlikult on tal ainult kaitseväed? Valikut ei ole, sest Põhja-Korea kompab samal ajal rahvusvahelises poliitikas hea maitse piire ning käib mööda sõjakuulutaja rada. Oht on suur ning Lõuna-Koread koos Jaapaniga ühendab sealjuures USA kohalolek, kes Jaapani vägedega koos on pealtnäha suutnud tekitada ühe tugevama sõjaväelise jõu. Kas see midagi muudab või ära hoiab, seda saab juba saates teada!

27. märtsi saates olid Mirko Vavrenjuk, Johannes Voltri, Randon Värsi ja Siim Juht.

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Ringjoon: Põhja-Korea käib mööda sõjakuulutaja rada

Published On: April 28, 2017By

Ringjoone selle hooaaja kuuendas raadiosaates tuli teemaks Ida-Aasia, mis võiks tegutseda küll ühtse regioonina, kuid sisemised tülid ei lase nii-öelda lootosõiel õitseda. Majanduslikult suudab nii Jaapan, Hiina ja Lõuna-Korea ilusasti iseseisvalt hakkama saada. Sama ei saa küll mainida Põhja-Korea kohta. Ei ole lihtne kellegi elu seal, sest Hiina proovib saada kindlat ülemvõimu Lõuna-Hiina merele, mida Jaapan sooviks USA-ga takistada. Kas Jaapan saab üldse sõjaliselt figureerida Ida-Aasia piirkonnas, kui ametlikult on tal ainult kaitseväed? Valikut ei ole, sest Põhja-Korea kompab samal ajal rahvusvahelises poliitikas hea maitse piire ning käib mööda sõjakuulutaja rada. Oht on suur ning Lõuna-Koread koos Jaapaniga ühendab sealjuures USA kohalolek, kes Jaapani vägedega koos on pealtnäha suutnud tekitada ühe tugevama sõjaväelise jõu. Kas see midagi muudab või ära hoiab, seda saab juba saates teada!

27. märtsi saates olid Mirko Vavrenjuk, Johannes Voltri, Randon Värsi ja Siim Juht.