Üleskutse: anneta raha Kalvi-Kallele trahvi tasumiseks

Published On: March 11, 2017By

Elas kord seitsme põllu ja maantee taga Kalvi-Kalle Kantpüks. Ta elas Raplamaal talu sees ja otsis endale naist. Vahepeal saatis endale Rate’is kümneid. Aastaid tagasi noore poisina saatis Kalle kasutajale Roosapliksike lausa kingituse. Siinkohal rikun pisut muinasjuttu. Roosapliksike polnud ainus, kellele ta kingitusi saatis. Aga muidu lihtne maapoiss – joob Starterit ja teeb juhutöid.

Foto: kuvatõmmis internetikeskkonnast Rate.ee

Oma seiklustest on ta isegi blogipostituse kirjutanud.  Tuleb välja, et Kalvi-Kalle on kaks kuud vanglas kinni istunud ning seda kuni eelmise aasta eelviimase päevani. Teda eraldasid ühiskonnast nii Rapla arestimaja, Tallinna kui ka Viru vanglamüürid. Parafraseerides. Tallinna vanglas olles pidi kloorimaitselist vett kiiresti neelama, muidu poleks see janu kustutanud. Veel hullem, Viru vanglas lubati Kalvi-Kallel päevas ainult kaks pudelit Starterit juua. Lisaks esitas ta kaasvangi kohta lumesõja alustamise ja ähvardamise eest süüdistuse füüsilise vägivalla kategoorias. Ametnikud võtsid Kalvi-Kalle süüdistust tõsiselt, mille peale pandi kaasvang kartsa istuma. Üks “siuke pisike kääbik” ülbitses veel Kalvi-Kallega, aga kangelane Kalvi-Kalle ei teinud sellest välja. Kusjuures burks olevat vanglas parem kui mäkis või hessis. Esimesel poepäeval sõi Kalvi-Kalle ennast nii haigeks, et arst tegi talle kannika peale kolm süsti.

Kõige piinarikkamaks osutus vanglas viibides aga hoopis armuvalu. Kalvi-Kalle igatses Helenit. Kas see oli siis igatsus südames või ärajoodud Starterid, aga Kalle ärkas öösiti magusast unest üles. Valusid leevendasid vahetatud kirjad ja telefonikõned naisega. Vanglast vabanedes oleks emotsioonide tormis Kalle ja Heleni suhe peaaegu purunenud, aga õnneks nii ei läinud. Muinasjutt ju ikkagi. Kalle sõnul on nad teineteise jaoks justkui loodud. Ehkki Kalvi-Kalle on teinud Rapla Selveri ees pilti Getter Jaaniga, armastab ta ikkagi Magistrant-Helenit.

Selles ilusas muinasjutus, mis sai alguse telesaates “Prooviabielu”, leidsid teineteist vabakutseline põllumees ja biomeditsiini magistrant. Eesti rahvas on mitu nädalat nende üle naernud. Kuigi saatele pühendatud Facebooki memelehte sunniti sulgema, on ikka mõni su sõber täggitud mõne Kalvi-Kalle meme‘i alla kommentaaridesse.

Kuid tuleb välja, et kurja nõia maja ei olegi tehtud maiustustest. Kalvi-Kalle paljastas, et “Prooviabielu” tegijad dikteerisid osalistele ette, mida nad tegema peavad. TV3 karistab Kalvi-Kallet konfidentsiaalsuslepingu rikkumise eest nüüd 3000-eurose rahatrahviga.  Minu arvates pole see okei. Kalle ja Heleni armastus on siiras, saade ei ole.

TV3 naudib “Prooviabielu” kõrgeid reitinguid ja teenib reklaamiraha saates osalejate naeruvääristamise eest. Samal ajal tervet saadet antropoloogilise dokumentaalina presenteerides. Talupoeg ja magistrant. Whatever-mis-Liisa ja slovakist jalgrattur. Nüüd, kui paljastub TV3 ebasiiras strateegia, nõuavad nad kompensatsiooniks raha. Skeptikud teadsid muidugi ammu targutada, et kogu saade on scripted. Kalvi-Kalle on aga julge mees, kes hindab õiglust ning kaebab vajadusel nii telekanali kui ka kaasvangide peale. Kaasvangid tahtsid talle nuga anda, TV3 nõuab 3000 eurot. Ütle mulle, kes peaks tegelikult vanglas istuma.

Nüüd on see koht, kus peaksid sekkuma sotsialistid, marksistid ja üldse vasakpoolsed. Põllumehele tehakse meediakontserni poolt tõe väljarääkimise eest liiga. Aidakem meest! Vanglas desotsialiseerunud Kalvi-Kalle ei saa aru, et enam pole vangivalvureid, kes teda kaitseksid. Nüüd peab ta ise hakkama saama. Siin saab raha annetada fondi, mille väidetav eesmärk on Kalvi-Kalle trahvi tasumine. Neljas Dimensioon ei võta vastutust, et annetatud raha kasutatakse sihtotstarbekalt. Meil pole ausalt öeldes õrna aimugi, kes on fondialustajast kasutaja Ermo Paulus. Inimesi üles kutsudes käitume heas usus ja loodame, et pettuse korral tegeleb sellega politsei ja inimestele tagastatakse nende raha. Meil on lihtsalt kahju, kuidas ehtsat proletariaati materiaalse tulu nimel ekspulateeritakse. Temalt võeti ta väärikus, nüüd võetakse ka tema raha.

One Comment

  1. Anonymous March 11, 2017 at 15:01 - Reply

    Minu meelest on natukene naljakas, kuidas sa ebavajalikult keerulisi sõnu kasutades enda juttu targemana üritad näidata. That’s all, peace.

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Üleskutse: anneta raha Kalvi-Kallele trahvi tasumiseks

Published On: March 11, 2017By

Elas kord seitsme põllu ja maantee taga Kalvi-Kalle Kantpüks. Ta elas Raplamaal talu sees ja otsis endale naist. Vahepeal saatis endale Rate’is kümneid. Aastaid tagasi noore poisina saatis Kalle kasutajale Roosapliksike lausa kingituse. Siinkohal rikun pisut muinasjuttu. Roosapliksike polnud ainus, kellele ta kingitusi saatis. Aga muidu lihtne maapoiss – joob Starterit ja teeb juhutöid.

Foto: kuvatõmmis internetikeskkonnast Rate.ee

Oma seiklustest on ta isegi blogipostituse kirjutanud.  Tuleb välja, et Kalvi-Kalle on kaks kuud vanglas kinni istunud ning seda kuni eelmise aasta eelviimase päevani. Teda eraldasid ühiskonnast nii Rapla arestimaja, Tallinna kui ka Viru vanglamüürid. Parafraseerides. Tallinna vanglas olles pidi kloorimaitselist vett kiiresti neelama, muidu poleks see janu kustutanud. Veel hullem, Viru vanglas lubati Kalvi-Kallel päevas ainult kaks pudelit Starterit juua. Lisaks esitas ta kaasvangi kohta lumesõja alustamise ja ähvardamise eest süüdistuse füüsilise vägivalla kategoorias. Ametnikud võtsid Kalvi-Kalle süüdistust tõsiselt, mille peale pandi kaasvang kartsa istuma. Üks “siuke pisike kääbik” ülbitses veel Kalvi-Kallega, aga kangelane Kalvi-Kalle ei teinud sellest välja. Kusjuures burks olevat vanglas parem kui mäkis või hessis. Esimesel poepäeval sõi Kalvi-Kalle ennast nii haigeks, et arst tegi talle kannika peale kolm süsti.

Kõige piinarikkamaks osutus vanglas viibides aga hoopis armuvalu. Kalvi-Kalle igatses Helenit. Kas see oli siis igatsus südames või ärajoodud Starterid, aga Kalle ärkas öösiti magusast unest üles. Valusid leevendasid vahetatud kirjad ja telefonikõned naisega. Vanglast vabanedes oleks emotsioonide tormis Kalle ja Heleni suhe peaaegu purunenud, aga õnneks nii ei läinud. Muinasjutt ju ikkagi. Kalle sõnul on nad teineteise jaoks justkui loodud. Ehkki Kalvi-Kalle on teinud Rapla Selveri ees pilti Getter Jaaniga, armastab ta ikkagi Magistrant-Helenit.

Selles ilusas muinasjutus, mis sai alguse telesaates “Prooviabielu”, leidsid teineteist vabakutseline põllumees ja biomeditsiini magistrant. Eesti rahvas on mitu nädalat nende üle naernud. Kuigi saatele pühendatud Facebooki memelehte sunniti sulgema, on ikka mõni su sõber täggitud mõne Kalvi-Kalle meme‘i alla kommentaaridesse.

Kuid tuleb välja, et kurja nõia maja ei olegi tehtud maiustustest. Kalvi-Kalle paljastas, et “Prooviabielu” tegijad dikteerisid osalistele ette, mida nad tegema peavad. TV3 karistab Kalvi-Kallet konfidentsiaalsuslepingu rikkumise eest nüüd 3000-eurose rahatrahviga.  Minu arvates pole see okei. Kalle ja Heleni armastus on siiras, saade ei ole.

TV3 naudib “Prooviabielu” kõrgeid reitinguid ja teenib reklaamiraha saates osalejate naeruvääristamise eest. Samal ajal tervet saadet antropoloogilise dokumentaalina presenteerides. Talupoeg ja magistrant. Whatever-mis-Liisa ja slovakist jalgrattur. Nüüd, kui paljastub TV3 ebasiiras strateegia, nõuavad nad kompensatsiooniks raha. Skeptikud teadsid muidugi ammu targutada, et kogu saade on scripted. Kalvi-Kalle on aga julge mees, kes hindab õiglust ning kaebab vajadusel nii telekanali kui ka kaasvangide peale. Kaasvangid tahtsid talle nuga anda, TV3 nõuab 3000 eurot. Ütle mulle, kes peaks tegelikult vanglas istuma.

Nüüd on see koht, kus peaksid sekkuma sotsialistid, marksistid ja üldse vasakpoolsed. Põllumehele tehakse meediakontserni poolt tõe väljarääkimise eest liiga. Aidakem meest! Vanglas desotsialiseerunud Kalvi-Kalle ei saa aru, et enam pole vangivalvureid, kes teda kaitseksid. Nüüd peab ta ise hakkama saama. Siin saab raha annetada fondi, mille väidetav eesmärk on Kalvi-Kalle trahvi tasumine. Neljas Dimensioon ei võta vastutust, et annetatud raha kasutatakse sihtotstarbekalt. Meil pole ausalt öeldes õrna aimugi, kes on fondialustajast kasutaja Ermo Paulus. Inimesi üles kutsudes käitume heas usus ja loodame, et pettuse korral tegeleb sellega politsei ja inimestele tagastatakse nende raha. Meil on lihtsalt kahju, kuidas ehtsat proletariaati materiaalse tulu nimel ekspulateeritakse. Temalt võeti ta väärikus, nüüd võetakse ka tema raha.