Ringjoon: Aafrika arenguabiteemad

Published On: October 12, 2016By

Alates 2008. aastast on tudengitest koosnev Rahvusvaheliste Suhete Ring teinud välispoliitilist raadiosaadet “Ringjoon”. Alustati Noorteraadios ning 2014. aastal koliti Generaadio eetrisse, kus saadet saab kuulata otse iga esmaspäev kell 20.00. Alates sellest nädalast hakkavad nende saated jõudma ka Neljandasse Dimensiooni.

Tänases Ringjoones võtavad RSR-i liikmed ette Aafrikale keskendudes arenguabiteemad. Viimastel aastatel on üha enam esile kerkinud küsimused Lääne-poolse arenguabi efektiivsuse teemal. Rahastajaid on palju, abistajaid samuti, ent riikide olukord ei näi paranevat, sest tihtipeale lähenetakse valest küljest või abi jõuab valedesse kätesse.

Mis on volunturism? Miks ei saavuta abi saavad riigid doonorite poolt soovitud edu? Millal on välisabi karuteene, millal vältimatu?

Lisaks lääneriikidele on Aafrikas appi tõtanud Hiina. Erinevalt Läänele ei esita nõudmisi või konkreetseid “vastusoove” abisaajatele. Kas Hiina panus on siiras headus või on seal ka peidetud poliitagenda?

Eetris on Rahvusvaheliste Suhete Ringi liikmed Randon Värsi, Anna Linda Tomp ning Ugandas ja Ghanas kogemustepagasit täiendanud Laura Toomlaid. Vanemaid saateid saab järelkuulata siit.

rsri-logo-300-dpi

 

Leave A Comment

Sarnased artiklid

Ringjoon: Aafrika arenguabiteemad

Published On: October 12, 2016By

Alates 2008. aastast on tudengitest koosnev Rahvusvaheliste Suhete Ring teinud välispoliitilist raadiosaadet “Ringjoon”. Alustati Noorteraadios ning 2014. aastal koliti Generaadio eetrisse, kus saadet saab kuulata otse iga esmaspäev kell 20.00. Alates sellest nädalast hakkavad nende saated jõudma ka Neljandasse Dimensiooni.

Tänases Ringjoones võtavad RSR-i liikmed ette Aafrikale keskendudes arenguabiteemad. Viimastel aastatel on üha enam esile kerkinud küsimused Lääne-poolse arenguabi efektiivsuse teemal. Rahastajaid on palju, abistajaid samuti, ent riikide olukord ei näi paranevat, sest tihtipeale lähenetakse valest küljest või abi jõuab valedesse kätesse.

Mis on volunturism? Miks ei saavuta abi saavad riigid doonorite poolt soovitud edu? Millal on välisabi karuteene, millal vältimatu?

Lisaks lääneriikidele on Aafrikas appi tõtanud Hiina. Erinevalt Läänele ei esita nõudmisi või konkreetseid “vastusoove” abisaajatele. Kas Hiina panus on siiras headus või on seal ka peidetud poliitagenda?

Eetris on Rahvusvaheliste Suhete Ringi liikmed Randon Värsi, Anna Linda Tomp ning Ugandas ja Ghanas kogemustepagasit täiendanud Laura Toomlaid. Vanemaid saateid saab järelkuulata siit.

rsri-logo-300-dpi